היי, אני מתלבט מה כדאי לי ללמוד שנה הבאה. אין שום דבר שמעניין אותי כרגע. אבל אני מאוד פעיל חברתית במלא אירגונים של שמירה על הסביבה והנושא מאוד חשוב לי. יש סיכוי שאוכל לשלב את הנושא בלימודים אקדמאיים, אם כן במה? אם לא מה הייתם ממליצים למישהו כמוני ללמוד?
ט
טלי ממכללת הדסה
תשובה ללימודי סביבה
היי ללי, נושא איכות הסביבה צובר תאוצה בשנים האחרונות, לאור המודעות הגוברת להשפעתו על חיינו ואיתו עולה גם הביקוש לאנשי מקצוע מיומנים, בעלי ידע אקדמי עיוני ומעשי. אם מעניין אותך ללמוד את התחום ולעסוק בו בהמשך, לימודי תואר ראשון במדעי הסביבה/ בריאות הסביבה יכולים להיות רלוונטיים עבורך. במסגרת התואר נלמדים קורסים במדעים מדויקים ובמדעי החיים, כאשר הלימודים מתמקדים בדרכים לאיתור וזיהוי של מפגעים סביבתיים העלולים לסכן את בריאות האדם ולפגוע באיכות החיים ובמערכות אקולוגיות. בסיום התואר ניתן להשתלב במקומות עבודה כגון: סקטור פרטי- מפעלי תעשייה, מפעלי הייטק, מעבדות ובמכוני מחקר ופיתוח, בתי חולים ומשרדי ייעוץ. סקטור ממשלתי- משרדי ממשלה (כגון: המשרד להגנת הסביבה), מערכות עירוניות המופקדות על בריאות, איכות והגנת הסביבה וארגונים ירוקים.
בהצלחה!
ד
ד"ר רונית שבילי
תואר ראשון בהנדסת הסביבה
שלום ללי
קיים מסלול של הנדסת הסביבה. לימודי הנדסה לתואר ראשון קיימים בטכניון הלימודים משלבים ידע המגיע משלושה חוגי לימוד: הנדסה אזרחית, הנדסה כימית והנדסת מזון וביוטכנולוגיה. ניתן להמשיך לתואר שני בטכניון ובאוניברסיטאות נוספות כמו תל אביב בן גוריון (מסלול ישיר לתואר שני).