שלום לכולם, אני עד עכשיו לא למדתי תואר כי לא ידעתי מה ותארתי לעצמי שאני לא אשתמש בו, אבל שיהיה... אולי אני כן אשתמש. אני מתלבט בין לוגיסטיקה לבין תקשורת ורציתי לשמוע עיצות והמלצות ממי שלומד או למד את אחד מהם, זה ממש יעזור לי!
אני מעדיף לימודי ערב, אני חצי הומני וחצי ריאלי, אוהב מתמטיקה אבל לא דברים מסובכים. (עד 4 יחידות). אני רוצה תואר שלא יהיה קשה מידי, אני לא יודע איזה מתאים לי כי אני לא יודע הרבה פרטים על כל אחד מהם, מה שבטוח אני לא מתכוון להיות עיתונאי או שדרן.
מה ששמעתי על תואר ראשון בתקשורת זה שזה סתם תואר כללי וקשה למצוא בו עבודה, לא יודע עד כמה זה נכון, אבל כל פרט יעזור לי פה :)
תודה למומחים, אתם לא יודעים כמה אתם עוזרים לי... הגיע הזמן שאני כבר אתחיל ללמוד
לירן
ד
ד"ר רונית שבילי
לימודי לוגיסטיקה או תקשורת?
לירן שלום
לימודים גוזרים משך זמן מאמץ ועלות, ואכן חבל ללמוד באם אינך מתכוון לעסוק בכך. מומלץ ששיקולים לכיוון לימודים יהיו עניינים. בבחירת מקצוע לחיים מומלץ לבדוק התאמה אישית. האם התחומים שציינת מתאימים ליכולותיך וכישוריך תקשורת הינה תחום רחב יותר משתארת וכוללת למשל את תחום התקשורת האינטראקטיבית תחום האנימציה, עיצוב לאינטרנט, עיצוב לטלוויזיה, פרסום על שלוחותיו, מיתוג חברות ומוצרים, טיפוגרפיה ועוד. לוגיסטיקה לעומת זאת הינו תחום אחר לחלוטין שדורש מיומנויות בתחום הטכנולוגיה, הרכש, התעשייה, השיווק והשילוח ועמידה בלוח זמנים צפוף וגמישות לשינויים בסדרי עדיפויות. נסה לבדוק את ההתאמה של כל אחד מהתחומים לאופייך, לכישוריך וליכולותיך (מעבר להתייחסות להומני/ריאלי)? במידה ואתה עדין מתלבט מעבר לכך מומלץ שתשקול הכוון תעסוקתי להבנה טובה יותר של התחום המתאים לך לפני ההשקעה בלימודים.