שלום רב!! שמי מירב ואני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה פסיכולוגיה קרימינולוגיה וסוציולוגיה. לצערי הרב אני מאוד מתקשה למצוא עבודה ואני מעוניינת להתמקצע ולהבטיח לעצמי ולמשפחתי פרנסה בטוחה (ככל האפשר במדינתנו) חשוב לציין כי אני בת 32 ואמא לפעוט מקסים בן שנתיים ההתלבטות הזו מדירה שינה מעיני היות ואני בטוחה כי עכשיו זה הזמן להחליט תחום העבודה הסוציאלית תמיד היה עבורי סוג של חלום אך בשנים האחרונות כשעסקתי בהדרכה בתחום החינוך הבלתי פורמלי מצאתי עניין רב בתחום והרגשתי יכולת לשנות ולהשפיע (דבר שחשוב לי מאוד) בכל בחירה שאעשה אהיה חייבת לשלב עבודה לצערי הרב איני יכולה אחרת... אשמח לשמוע את דעתכם תודה מראש מירב
ד
ד"ר רונית שבילי
הסבה לחינוך או עבודה סוציאלית?
שלום מירב
חשוב מאד בבחירת מקצוע לתת דגש לענין ואהבה לתחום. בפנייתך את מציינת כי עבודה סוציאלית והדרכה/חינוך הם תחומים בעלי ענין עבורך. לא פרטת לגבי הדרכה/חינוך, אך כאמא לילד קטן בוודאי תחום ההוראה יכול להיות לך נוח (במסגרת אופק הוספו שעות אך זה עדין נוח מבחינת חופשות). קיימים כיום מסלולי הסבה להוראה ולעבודה סוציאלית שניתן גם לקבל בהם מלגות. אני מציעה לך לפנות למכללות הרלבנטיות בתחומים הנ"ל ולקבל ייעוץ לימודי לגבי התחומים הנ"ל, לוודא כי אכן התחומים, תנאי הלימוד וכו' אכן מתאימים לך. מסלולי ההסבה בד"כ מאפשרים שלוב עבודה. בהצלחה.