שלום רב:) אני רוצה לשתף בהתלבטות שיש לי. סיימתי לימודי משחק לפני 3 שנים בבי"ס "מנוע חיפוש" שלצערי לא מוכר והשתלבתי בתחום בתור מורה בבי"ס (קרן קרב) מנחת חוגים ואפילו בימוי הצגות . הבעיה היא שאני עדיין לא מרגישה מספיק עצמאית בשביל לפתוח חוגים משלי ברור לי שהנחיה ותאטרון וטיפול אלו תחומים שאני חזקה בהם השאלה שלי איזה מקצוע כדי לי ללמוד על מנת שאני אוכל לעבוד בעבודה מסודרת ומתגמלת. (אפילו שקלתי עבודה בגני ילדים ) על פניו נראה שדרמה תרפיה הכי מתאים הבעיה היא שאין לי מושג עד כמה יש בזה עבודה וגם שזה דורש לימודי תואר ראשון . ולא הייתי רוצה למצוא את עצמי לומדת משהו שבסוף אין בו עבודה.. אשמח לתגובתכם תודה:)
ד
ד"ר רונית שבילי
לימודי הנחיה, תיאטרון וטיפול
שלום ענבר
את מעלה קשת אפשרויות ותהיות, מעצמאי לעבודה מסודרת ומתוגמלת (מה הרף לכך?) דרך גננות, ללימוד דרמה תרפיה. לגבי דרמה תרפיה, במכללת תל חי ושלוחותיה ניתן ללמוד יום בשבוע במשך שנתיים עד 3 שנים + קורסי קיץ לתעודת מטפל. לתשומת לבך מקורות תעסוקה אופציונאליים לדרמה תרפיה הן עבודה עם אנשים רגילים, במחלקות לחולי נפש כרוניים ובמסגרות לשיקום אסירים. האם יתאים לך? נסי למקם את סדר העדיפויות שלך, רף השכר (גננת - ?) וכו' ובהתאם נקטי את ההחלטה. במידה ואת מתקשה בכך, אולי מומלץ לשקול הכוון תעסוקתי ו/או אימון אישי עסקי למנף את תחושתך שאת לא מרגישה מספיק עצמאית ובכך אולי להטות את התמונה.