בס"ד שלום רב, שמי אוריה, אני בעל תואר ראשון במדעי המחשב. אני מעוניין להיות מרצה באקדמיה.(כיום אני מרצה במכללות של הנדסאים). אני מעוניין להתקדם לתואר שני, אבל אני מפחד שזו השקעה גדולה מדי. אני רוצה ללמד מתמטיקה ומחשבים, ומחפש תואר שני בתחומים אלו, אבל מחפש ללמוד במסלול שאינו תובעני מדי, האם זה אפשרי? האם ישנה אפשרות לעשות תואר שני ללא מאמץ קושי כמו בתואר הראשון? והאמת...אם אפשרי להיות מרצה ולעשות תואר שני בתחום "קל" כמו חינוך וכדומה, אז זו גם אפשרות טובה מבחינתי. אפשרי להיות מרצה למחשבים עם תואר שני בחינוך? רב תודות מראש, אוריה
ש
שני יונגר
להמשיך לתואר שני במחשבים כדי להיות מרצה במחלקות ללימודי מחשבים
שלום אוריה,
אם אתה רוצה להיות מרצה בתחום המחשבים באקדמיה הדרך היא אחת בלבד, ללמוד לתואר שני הכולל תזה ולהתקבל להיות מתרגל או מרצה בקורסים כאלו או אחרים. לא ניתן ללמוד לתואר שונה לחלוטין לתואר שני ובוודאי לא לתואר שני בחינוך ללא תואר ראשון בחינוך ולהיות מרצה בתחום המחשבים.
לגבי הקושי, בעיקרון תואר שני בדרך כלל הרבה פחות עמוס והרבה פחות קשה לעומת התואר הראשון מהרבה סיבות, לכן אין זו צריכה להיות מניעה מללמוד אליו. במיוחד שאתה שואף להיות מרצה.
בהמשך הדרך, במיוחד בתוך האוניברסיטאות יש לעסוק במחקר על-מנת שתוכל להמשיך וללמד כי לא ניתן להמשיך לקריירה אקדמית ללא מחקר. במכללות מעסיקים כמרצים גם אנשי מקצוע מומחים בתחומם מהשטח ולא נתפסים דווקא למחקר אקדמי, אך זה תלוי בניסיון תעסוקתי רב שנים וכמובן בכישרון.