שלום, החלום שלי זה להיות רופאה. לפי הנתונים הדרושים ברור לי שלא אוכל להתחיל את הדרך ישר , אלא אצטרך כנראה לעשות את התכנית הארבע שנתית באוניברסיטת תל אביב... השאלה שלי.. מה האופציה שלי למסלול כזה לאחר שיש לי תואר בסיעוד? האם יש אפשרות להמשיך ללימודי רפואה?? שאלה שנייה שלי היא מה האפשרויות ברגע שאני לומדת ללמוד ביולוגיה תואר ראשון.. האם ללא תואר שני לא ניתן לעסוק בתחום זה? אילו אפשרויות תעסוקה ניתן למצוא ברגע שיש לי תואר בביולוגיה...? שאלה אחרונה , במידה וכן קיים מסלול להמשך לימודי רפואה לאחר תואר בסיעוד.. מה עדיף ? לעשות תואר בסיעוד ואז להמשיך לימודי רפואה או תואר בביולוגיה קודם במקום סיעוד? תודההה!! זה חשוב לי...
ש
שני יונגר
לימודים מקדימים ללימודי רפואה
שלום טל,
עקרונית תוכלי להמשיך למסלול הארבעי שנתי לאחר תואר ראשון בסיעוד, ביולוגיה או תואר אחר בתחומים הפארא רפואיים או המדעיים, אך עדיין עליך לעבור כמובן את מבחני הקבלה וכו'.
עם תואר ראשון בביולוגיה לא תוכלי לעשות הרבה, מלבד לעבוד בחברות תרופות כתועמלנית למשל.
לגבי איזה תואר הכי מומלץ, אני לא יודעת לומר לך כי בסופו של יום הכי חשוב להציג ציונים מושלמים וכדאי שתבחרי במסלול שתצליחי בו. את זה רק את יודעת.
אם חשובה לך חוות דעת מקצועית, פני לבית הספר לרפואה ובררי מולם או לבית הספר האמריקאי שעושה הכנות למבחני הקבלה.