היי ממצב? השתחררתי לפני חצי שנה ואני מעוניינת להתחיל ללמוד בעוד שנה. אני חושבת כבר מעכשיו לעוד שנה מה ללמוד כדי להיות בטוחה במליון אחוז בהחלטה שלי...
מצד אחד יש מקצוע שמאוד משך את תשומת ליבי והוא "מדעי בעלי החיים" באוניברסיטה העברית. אבל הבנתי שרוב(או יותר מדוייק - כל) מי שהולך ללמוד את זה רוצה להיות וטרינר בסופו של דבר ואני מאוד אוהבת בעלי חיים, אבל לא מעוניינת להיות וטרינרית כי קשה לי לראות חיה חסרת אונים שוכבת על מיטה. עם כל הרצון שלי לתת ולתרום...זה משהו שאני לא יכולה להתגבר עליו. אז עם המקצוע הזה אני לא חושבת שיהיה לי מה לעשות חוץ מלהמשיך לתואר שני בוטרינריה. משהו שאני לא רוצה כמו שאמרתי. או שידוע לך על מה אפשר לעשות עם התואר חוץ מזה?
מצד שני...יש מקצוע אחר שמסקרן אותי. אבל אני לא כל כך יודעת אם זה יכול להתאים לי. ואיך לקשר את זה לבע"ח?
בקיצור אני ממש מבולבלת והלוואי שאני אמצא כבר מה מתאים לי...
תודה... =]
ש
שני יונגר
לימודי בעלי חיים
שלום לי,
ראשית הכנה מוקדמת ללימודים היא חשובה ואף הכרחית. מקווה שאת מסוגלת רגע אחרי הצבא לבחור בחירה שהיא כל כך בטוחה. השאירי מקום להתלבטות כדי שלא יהיו לך אכזבות בהמשך אם הדבסרים לא יראו בדיוק כפי שדמיינת אותם.
לגבי לימודי בעלי החיים, זהו תואר שממנו ממשיכים לווטרינריה, כי בישראל היום זו הדרך הכמעט יחידה ללמוד את התחום, קודם תואר ראשון במדעי בע"ח ואז המשך לווטרינריה. אחרים שניגשים לתחום עובדים עם בעלי חיים בצורה כזו או אחרת, למשל רפתנים לולנים וכו'. אפשרות שלישית היא להמשיך מהתואר הראשון לתואר מתקדם במחקר בתחום בעלי החיים ואולי שם תמצאי את יעודך. אם אף אחד מאולו הוא לא הכיוון שלך, למרות שהתואר מאוד מעניין, אין לך יותר מידיי מה לחפש שם.
אשמח לשמוע מהו המקצוע השני שמעניין אותך אולי יכול להיות שילוב מעניין.
דבר אחרון, צעירים רבים לא יודעים לעשות הבחנה בין תחביב לבין המקצוע המתאים להם, זה בסדר גמור ההבשלה לתחום עניין ומקצוע מתאים יכולה לקחת שנים רבות. לכן, אני מציעה שתשקלי ללמוד טיפול באמצעות בעלי חיים לפני שאת רצה ללימודים אקדמיים ותבחני את אהבתך לטיפול בבע"ח במקביל לטיפול באנשים. זהו מקצוע מקסים שאולי יתאים לך.