תחום הביטחון מעניין אותי ואני מעוניין ללמוד ולהשתלב במקומות יוקרתיים כמו משרד הביטחון, שב"כ או מוסד וכאלה... העניין הוא שאני לא מוצא מקום איכותי (אוניברסיטה) שמלמדים בו תואר ראשון של ביטחון וטרור (הבינתחומי יקר מדי). זה סוג של תואר שני אחרי שלומדים תואר ראשון במדע המדינה או דיפלומטיה. חשבתי ללמוד תואר ראשון במדע המדינה באוניברסיטה העברית היוקרתית ואז להתקדם לתואר שני בביטחון אולם אני לא יודע כמה זה משתלם לי. מעבר לכך שמדע המדינה זה תחום ששם דגש בעיקר עם הפוליטיקה והמדינה. יש את האפשרות ללמוד מדע המדינה ודרך זה לנסות להיכנס לתחום, השאלה מה הסיכוי...אני לא יודע מה לעשות, אשמח לעצה. תודה מראש
א
איריס
מדעי המדינה וביטחון
שלום שימי, אנו ממליצים לך לבדוק את זכאותך למלגות הקיימות במסגרת הלימודים בבינתחומי הרצליה. מצ"ב קישור למידע על מלגות באתר האינטרנט. בנוסף, הייתי מציעה לך לבחון קבלת מלגות אצל גופים חיצוניים, כמו: 1. אתר המלגות השלם 2. אתר הכוונת חיילים משוחררים (אם ישנה התאמה להגדרה זו) 3. אתר מפעל הפיס כמו כן, ניתן להשתמש בכספי הפיקדון וכן להשתתף בפרויקט פר"ח.
בכל מקרה, אנו ממליצים לך בשלב ראשון להגיע לפגישות ייעוץ על מנת לקבל תמונה טובה יותר על תכניות הלימודים המוצעות לך בתחומי העניין שלך. לידיעתך, עומד להתקיים במרכז הבינתחומי הרצליה יום פתוח ב-11 בינואר 2013 בו תוכל לקבל מידע על תכניות הלימוד, לשוחח עם סטודנטים ובוגרים, לשמוע את דברי הדיקנים ולהתרשם מהקמפוס. בהצלחה!