היי, אני חיילת לפני שחרור, בת 20 ומתלבטת לקראת בחירת מקצוע.. אני רואה את חברות שלי שסגורות על עצמן ויש להן כיוון ומטרה.. הרבה זמן התעניינתי בלימודי חקר המוח אך כל הזמן וויתרתי לעצמי בגלל הדרישות ( פסיכומטרי גבוה, לימודים קשים) החלטתי שאני צריכה לבחור מקצוע שאני אוהבת כי זה יעשה אותי מי שאני.. רציתי לקבל קצת יותר מידע על חקר המוח.. זה משלב לימודי פסיכולוגיה וביולוגיה נכון? מה ההבדל בין זה לבין תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וביולוגיה? היכן נעשים הלימודים? מה הפסיכומטרי הדרוש? במה ניתן לעבוד אחרי זה?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המוח
שלום דנה,
אני מניחה שההבדלים הם מאוד מינוריים בסופו של דבר ועל פניו קשה יהיה להבחין בהם אם תשווי את הסילבוסים של שני המסלולים. ההבדל היחידי הוא בעומס הלימודים ובמיקוד. כי כאשר לומדים לתואר דו חוגי למעשה לומדים לשני תארים במקביל. משני התארים לומדים את קורסי הליבה בעיקר ולא מעמיקים במיוחד לקורסי בחירה כי אין אפשרות מבחינת היקף השעות ללמוד ממש לשני תארים. מדעי המוח הם לימודים שנבנים בעיקר על לימודי פסיכולוגיה ומדעי החברה בשילוב עם ביולוגיה.
תנאי הקבלה ללימודי מדעי המוח- 9 יחלק לפחות בתחומים מדעיים בבגרות, עם ממוצע ציונים של 10 לפחות, פסיכומטרי של 650 לפחות. הכל תלוי איפה תבחרי ללמוד את התואר. תנאי הקבלה יכולים להיות גם גבוהים בהרבה.
לאחר הלימוידם ההכוונה עיקרית של בוגרי התואר היא למסלולים מחקריים ולתארים מתקדמים כדי להתמחות בתחום מסויים. או בחברות העוסקות בביוטכנולוגיה או תחומים אחרים שבהם דרוש גם ידע בביולוגיה וגם ידע במדעי החברה.