לאחרונה יוצא לי להתלבט רבות לגבי שני מקצועות אלו, וזאת מפני ששניהם מרתקים אותי בצורה יוצאת-דופן: לחקור אנשים ולעזור להם (הרבה אומרים לי "תהיי פסיכולוגיה!") כי אני פשוט מטורפת על פתרון בעיות באדם, בכלל המורכבות שבו, ההתנהגות שלו,צורת החשיבה שלו. אני בן אדם סובלני עם אוזן קשבת וטונה של אינטיליגנציה רגשית. לעומת זאת, ישנו עוד מקצוע שעומד בפניי ופשוט מפתה אותי ללמוד אותו. תמיד הוקסמתי ממקצועות המדע והצטיינתי ברובם, גוף האדם והדרך שבה הוא עובד לא נתנה לי מנוחה מהספרים, כימיה, פיזיקה, ביולוגיה .. לכול אלו אני מתחברת ובכלל העובדה להמשיך את מסורת הרפואה במשפחה בגאווה, פיתוח במעבדות, מחקרים- כול אלו מעניינים אותי להתפתח בתחומי המחקר והמדע, להכין תרופות, לטפל במחלות..לצבור ניסיון לתואר שני, לעבוד בביוטק, לפתוח קליניקה ביום מן הימים או להתמחות בביה"ח- הרגשת הפיתוח והנתינה.. מקצוע מדהים עם משכורת לא ראה, מאירת עיניים. לשניהם יש את אותם הדרישות בתנאי הקבלה, לרוקחות מעט יותר אבל הם מאוזנים פחות-או יותר. HELP !!!
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה או פרמקולוגיה
שלום שירן,
קשה לי מאוד לומר לך מה מהמסלולים נכון לך יותר, רמת ההתלהבות שלך מכל אחד מהם זהה לשני.
כמובן שבשני המסלולים הללו כדי להגשים את עצמך כפי שתארת למלעה תואר שני הוא בגדר חובה מבחינתך כי לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה לא ניתן לעבוד בשום תחום טיפולי או מחקרי ולאחר תואר ראשון בפרמקולוגיה גם לא ניתן לעשות הרבה מעבר לעבודת מעבדה.
השאלה היא לגבי אופי העבודה, האם מתאים לך יותר לעבודה בעבודת מעבדה מחקרית או בעבדוה עם אנשים מחקרית. אולי גם כדאי שתשקלי ללמוד מדעי מוח המשלבים גם ביולוגיה וגם פסיכולוגיה ואולי זה יתן לך את מסלול הביניים (עם נטייה יותר לכיוון הפסיכולוגיה) מקווה שאני לא עושה לך אוול שאני מוסיפה על ההתלבטות שלך.