שלום לך. אני ממש לא ידעתי מה ברצוני ללמוד לכן הלכתי ליעוץ ותוך כדי התהליך הבנתי כמה שאני מעוניינת ללמוד משהו בכיוון הטיפולי (מבחינה רגשית יותר מגופנית אך אני גם כן לא פוסלת) הפסיכולוג התעשייתי המליץ לי על כמה תחומים כמו עובדת סוציאלית או סיעוד או חינוך מיוחד, אך כפי שאני יודעת ש עובדת סוציאלית זה ממש לא מומלץ מבחינה כספית, חינוך מיוחד אני לא אהיה מסופקת מדי כי אני לא מעוניית בלהיות מורה.
מה את ממליצה לי ללמוד? אני רוצה ללמוד משהו שבעתיד כשאני אעבוד אני אהיה צריכה לעזור מבחינה רגשית את האנשים שמולי! ובעניין המצב הכלכלי זה בהחלת חשוב אבל לא הדבר הכי חשוב לי
אני מאוד חברותיית ואוהבת להיות במגע עם אנשים.
תודה. יעל!
ש
שני יונגר
לימודים בכיוון טיפולי
שלום יעל,
מכיוון שאין זה מתפקידו של פסיכולוג תעסוקתי להתערב בענייני שכר אלא להתאים מקצוע לאדם לפי המבחנים והשיחות עימו הוא לא הסביר לך עניין פשוט אחד. המסלולים אותם הוא הציע לך הם מסלולים מהם אפשר להמשיך לתואר שני טיפולי כלשהו. נכון שעובדים סוציאליים אינם מתעשרים מעבודתם, אך התואר טוב גם כדי למצוא יחסית מהר עבודה בתחום מה שמאוד חשוב לניסיון ולקו"ח כדי להתקבל לתואר שני ולהתקדם וגם כי בכל מקרה כדי להיות מטפלים בישראל חייבים להיות בעלי תואר שני לפחות. לא ניתן לקבל תעודת מטפל כמעט בכל התחומים ללא תואר שני.
אם חשוב לך הטיפול הרגשי, אולי לא כדאי להכנס לתחום של סיעוד כי הוא מאוד קשה ואמנם הוא טיפולי לחלוטין, אך נראה לי שאת בכיייון אחר קצת מדבריך.
בעבודה סוציאלית מומלץ שתבחרי במסלול פרטני ולא קהילתי כי משם בדרך כלל ממשיכים לעבודה פרטנית טיפולית ולתואר שני בכל תחום טיפולי פרטני אחר.