קוראים לי גרי, אני בן 22, עד הסימסטר האחרון למדתי בפתוחה כלכלה (סיימתי 7 קורסים עם ממוצע 90), לא שזה כל כך משנה... החודש אני מתחיל ללמוד מדעי הים ברופין שבמכמורת, רציתי לדעת מה בדרך כלל כיווני העבודה בערץ, אך מה שיותר מעניין אותי, האם יש ביקוש לתואר בחול, ואם כן איכן?
תודה לעונים, כל פיסת מידע תתקבל בברכה.
ש
שני יונגר
לימודי מדעי הים ועבודה
שלום גרי,
המון עבודה בתחום אין, יש יותר עבודה מחקרית של בעלי תואר שני או מסטרנטים. אני לא בטוחה שיכירו בתואר שלך בחו"ל כי בעיקר מכירים בתארים של האוניברסיטאות בארץ בלימודים בחו"ל, אך אני ממליצה לך לשאול את השאלה הוא בפורום לימודים בחו"ל שמתמחים בתחום הלימודים מחוץ לגבולות ישראל.
קח בחשבון כי כמעט בוודאות תדרש ללמוד לתואר שני או בתחום מדעי הים או בתחום הביולוגיה כדי להצליח למצוא תעסוקה. גם אז, לא פשוט בכלל למצוא עבודה בתחום הים באופן ספציפי כי יש מעט מאוד מוקדים בארץ העוסקים בנושא: אילת, חיפה, ומכמורת.
כן ישאפרות לעסוק בתחום של איכות הסביבה שם יש יחסית (לפחות נכון להיום) קצת יותר תעסוקה. יש גם עבודה בתחום של בתי גידול לדגים שפעילים מאוד בארץ. לא המון עבודה, שוב חשוב לציין אך צריכים להיות עקשנים.
ההמלצה שלי, היא שתתחיל לחפש עבודה בתחום גם אם לשעות ספורות כבר במהלך הלימודים כדי להגדיל לעצמך את הסיכוי לאתר מקום עבודה בסוף התואר.