ב"ה קודם כל תודה שיש פורום כזה- אני בטוחה שהוא עושה ושיעזור לי :]
בתקופה האחרונה אני נמצאת בהתלבטות קשה מאוד בין שני תחומים שמעניינים אותי מאוד האחד -רפואה- המקצוע שחלמתי עליו מאז הגן ואני כבר מתנסה בו במסגרת התנדבותי במד"א ובמסגרת השירות הלאומי שלי(בביה"ח), ידועים לי תנאי הקבלה הקשים והשנים הרבות שבהן אלמד כיצד להיות רופאה ואני לא מפחדת מזה כי זה תחום מרתק. -אם אבחר ברפואה אזי יש לי מס' אפשרויות ללמוד(תקנו אותי אם אני טועה)- 1.מסלול 7 שנים באחת האוניברסיטאות בארץ. 2. ללמוד בחו"ל- שזו האופציה האחרונה שאני רוצה כי אני יותר מידי מחוברת לארץ ויהיה לי מאוד קשה לעזור שמבחינתי זו כלל לא אופציה אם כי מפתה. 3. מסלול 4 שנים שזה במידה ויש לי תואר באחד מן המקצועות שקשורים איכשהו לתחום הרפואה. - אני חושבת על אופציה זו במידה ואבחר ברפואה וחשבתי ללמוד לתואר ראשון את המקצוע מדעי המוח (3 שנים) ואח"כ עוד 4 שנים רפואה.. מה דעתכן?..
התחום השני שלאחרונה התחלתי להתעניין בו הוא -פוליטיקה- כל הנושא הזה של ארץ ישראל ומדינת ישראל מאוד מעסיק אותי ואני מאוד רוצה לפעול למען ארץ ומדינת ישראל כדאי שתיהיה מקום טוב יותר לבאים אחרינו כי כרגע המצב בכלל לא משהו ויש בה הרבה מחלוקות וויכוחים. אני חופרת בכל אתרי הפוליטיקה ומאוד מאוד מתעניינת ומתחילה להיות עוד מעט גם פעילה בשטח. -אם אבחר בפוליטיקה אני יכולה ללמוד מדעי המדינה- מסלול שישר מכניס אותי לפוליטיקה.
האם יש אופציה של שילוב בין השנים?
אני בהתלבטות קשה ורוצה להחליט כדי להתחיל לעבוד על זה. אשמח אם תענו לי :]
ש
שני יונגר
לימודי רפואה
שלום תהל,
כאשר פונה לפורום מישהי או משיהו אשר חלומם להיות רופאים, אני לא יכולה שלא לעודד ללכת דווקא בכיוון הזה.
בהחלט לא קל בכלל ללמוד רפואה ועוד ההשקעה שיש להשקיע בדרך לקבלה ללימודים גם היא ארוכה ויכולה להיות צרופת אכזבות לרבים עד שמצליחים להתקבל.
כמובן שכדאי שתשקיעי ותעשי כל שביכולתך להתקבל ללימודי רפואה במסלול המסורתי ה-7 שנתי באחת האוניברסיטאות (מומלץ להגיש מועמדות לכולן כדי להגדיל סיכויים). בנוסף, כדאי גם לשקול את האלטרנטיבה של לימודים רפואה 4 שנתי לאחר סיום תואר ראשון.
מה שכן, מדעי המוח הוא שם שמטעה מאוד את המועמדים ואינו משתייך ללימודים המתאימים כתואר ראשון בדרך לרפואה. הוא למעשה תואר המשלב הרבה מאוד פסיכולוגיה עם ביולוגיה, לכן אינו נחשב לקראת לימודי רפואה כחלק מהמדעים המדוייקים.
להלן רשימת המקצועות המתאימים כתואר ראשון להגשת מועמדות ללימודים רפאוה ארבע שנתי: מדעים מדוייקים כגון, פיזיקה מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב ואפילו הנדסות (באוניברסיטה בלבד); לימודי מדעי החיים או מדעי הטבע ולימודי רפואה במוסד לימודים אחר. זה בעיקרון הכל.
לגבי אהבתך למדינת ישראל והרצון שלך לעשות טוב, מתקשר צלי ישירות לרצון שלך ללמוד רפואה ולתת מעצמך לזולת. אני בטוחה שכרופאה במדינת ישראל את תתרמי רבות לרווחתם של האנשים במדינה ואם תרצי תמיד תוכלי להוסיף לתעסוקה שלך גם אלמנטים התנדבותיים אפילו עם אג'נדה פוליטית אם תבחרי בכך.
מאחלת לך המון הצלחה, את נשמעת לי כמו בחורה מאוד מיוחדת.