התלבטות לגבי מקצוע לימודים וגם לגבי האם מכללה או אוניברסיטה
התלבטות לגבי מקצוע לימודים וגם לגבי האם מכללה או אוניברסיטה
טל י
1 תגובות
שלום, שמי טל ואני חיילת משוחררת, בקרוב נפתחת שנת הלימודים. ואני נותרתי עדיין מבולבלת ומתלבטת בין מס' תחומים. 1.למדתי ביולוגיה כימיה, ולכן אני מתעניינת בכל התחומים המדעיים, אך טרם מצאתי מקצוע שיוכל להכיל את המימוש העצמי שלי בתחום המדעים, ( תזונה - נראה לי לבנות תפריטים כל היום , בנאלי, רפואה - צריך 750 ואין לי, ואני לא בטוחה ב-100%, טכנאית רנטגן- נירא לי משעמם). אשמח לקבל מקצוע מדעי שבאמת ימלא אותי. 2. חשבתי אולי בכיוון הכלכלה כי זה נירא לי מקצוע מגוון, ועבודה שיכולה לעיתים להיות עם אנשים ומעניינת/ או הנדסה תעשייה וניהול. 3. אשמח אם תוכלי להציע לי מקצועות שיוכלו למלא אותי ולמלא את הצורך שלי במימוש עצמי, עבודה עם אנשים, גיוון, פיתוח, ולא דפוסי . 4. אני שקלתי לבחור כלכלה ועקב הציון פסיכומטרי שלי ישר להתחיל באוקטובר במכללה שזה עוד שבועיים , אך אני חוששת שבמכללה אני לא אוכל למלא את עצמי ולהכיר אנשים " חכמים" כמו באוניברסיטה, ולא בא לי גם מצד שני לחכות שנה. תודה. טל.
ש
שני יונגר
לימודי מדעים או לימודי כלכלה
שלום טל,
מצד אחד את כותבת שתחומי המדעים מעניינים אותך ומצד שני נדמה כאילו את דיי נעולה על לימודי כלכלה.
אני מציעה לך, אם תחומי המדעים טובים עבורך ללכת לכיוון של לימודי המדעים. גם שם יש המון אפשרויות ובכל עבודה כמעט יש חלק שבו עובדים עם אנשים וחלק שלא, תלוי כבר בך בין היתר.
לימודי כלכלה, רחוקים מאוד מלימודי מדעים, את זה חשוב שתדעי, ועוד חשוב שתדעי כי התחום לא מתאים לכל אחד. ההוכחה לכך היא כמות הסטודנטים הנושרים או פורשים ממסלולי כלכלה בכל שנה. יש פער בין הדמיון לגבי התחום לבין המציאות.
אם יש בך נפש של חוקרת ואת אוהבת את התחום המדעי, חבל שלא ללכת לאותו הכיוון וללכת רק לפי מה שציון הפסיכומטרי מספק לך. כי בבחינה נוספת תמיד תוכלי לשפר, זה מה שבדרך כלל קורה בבחינה שנייה או שלישית שניגשים אליה בפסיכומטרי.
אני גם מציעה לך לא להחליט כבר היום, לאחר השחרור מהצבא חווים חיילים משוחררים רבים משבר ובלבול לגבי העתיד. לכן בכל הלשכות לחיילים משחררים מציעים מסלולים להכוונה לקראת הלימודים ההכוונה אמורה לעזור לך להתמקד בדברים שתוכלי להיות טובה בהם.
דבר אחרון, ציינת שאת רוצה עבודה מגוונת שתתפתחי בה, חשוב לי שתדעי שבכל עבודה יש המון אפור בין הגוונים השונים. למה אני מתכוונת, בכל עבודה יש שגרה ורוטינה של עבודה מלבד זאת יש גם אפשרויות להתפתח ולגוון את העבודה, ואם גיוון חשוב לך מאוד אז תחומי הפיתוח למיניהם בעולם המדעים יכול להיות מצויין עבורך.
לגבי ההתלבטות בין אוניברסיטה למכללה, זה מאוד תלוי בתחום שתבחרי ללמוד. נכון להיום מדיעים עדיין עדיף ללמוד באוניברסיטה ולא במכללה כי חייבים להמשיך לתארים מתקדמים כדי להגיע לתפקידים באמת מעניינים לגבי כלכלה הסיפור אחר לחלוטין.