יש לי תואר ראשון BSC במדעי הים והסביבה הימית שעשיתי במכללת מכמורת,שלוחה של רופין.במסגרת ניסיון למצוא עבודה עשיתי גם קורס CRA. עקב אי מציאת עבודה בתחום ואינני מעוניין להמשיך לתואר שני בתחום(ביולוגיה),אני מתלבט כיצד להמשיך ,כמה דברים שעלו על הפרק: א.ללמוד תואר שני בהנדסה תעשיה וניהול -האם כדאי? יש ביקוש עבודה? ממוצע התואר הראשון שלי קצת נמוך(73) . ב.ללמוד בקריה להנדסה -הנדסאי רפואי ,חשבתי על הכיוון שאולי לעבוד בבתי חולים יפתח לי דלתות גם בנושא התואר שלמדתי ,CRA או בהנדסאי הרפואי, אבל הפחד שלי שהביקוש נמוך והעבודה לא מתגמלת. ג.לעשות הסבה לחלוטין וללכת ללמוד תואר ראשון אחר -פרקטי יותר,וחשבתי לכיוון הנדסת מחשבים או הנדסה אזרחית/בניין.
הבלבול הזה הורג אותי,אני בן 32 ואני מרגיש קצת "זקן" ללכת ללמוד 4 שנים בגיל הזה ובסיום הלימודים עוד פעם לצאת ללא ניסיון. יש הצעה?
ש
שני יונגר
תעסוקה אפשרית לבוגרי מדעי הים
שלום ניצן,
אולי לפני שאתה מחפש תחום לימודים אחר כדאי שתנסה להתקבל לתפקידי אחראי איכות הסביבה במפעלים השונים. ידוע לי שעדיין יש ביקוש בתחום ולא דרוש תואר ספציפי בהכרח.
שנית, אני סקרנית לדעת במה עסקת עד היום כך שהניסיון התעסוקתי שלך אמור לעזור בבחירת המשך הדרך. בוודאי עסקת בתחומים שעניינו אותך ואולי כדאי להרחיב לכיוונים הללו.
אני מסכימה כי ציון ממוצע בתואר של 73 הוא נמוך, זה יקשה עליך להתקבל למסלולים אחרים ולכן כדאי יותר להתמקד בניסיון תעסוקתי. אני לא יודעת מה מעניין אותך לעשות, אולי אתה מחפש בצורה לא יעילה עבודה נכון להיום ואולי בגלל המצב הקשה שהמשק נכנס אליו אתה פשוט נופל בין הכסאות.
אני בהחלט מסכימה כי ללכת ללמוד עכשיו עוד 3-4 שנים עלוללפעול רק לרעתך במיוחד שאתה לא ממוקד ולא יודע מה הכיוון שלך.
אני חושבת שאולי כדאי שתעשה מאמץ להכנס לאחת מחברות התרופות באזור הצפון, למרות שלא למדת את המקצועות המובהקים לתחום, עדיין יש לך הרבה ידע ורק בתחומי הביולוגיה שיכול לעזור לך.
לגבי התואר השני, ביולוגיה היא האפשרות הטובה ביותר מנקודת מבטי כי התפתח לך בקלות רבה יותר פתח לתחומים שציינית למעלה.
אשמח לשמוע מה דעתך.
בברכה, שני
א
אורח
דעה שונה
ראשית אני לא מהנדס.
1-אבל מהבנה שלי תואר שני בהנדסה מיועד למחקר בלבד או למי שהוא כבר מהנדס. ולכן הוא לא יעזור לך בכניסה לשוק העבודה. 2- במקום הנדסה ביו רפואית הייתי ממליץ לך ללכת להנדסת מכונות קלאסי ולהשתמש בידע שלך מעולם הביולוגיה ולנסות להיכנס לחברות הייטק שעוסקות בתחום הרפואה. הנדסת מכונות תתן לך גם את האופציות התעסוקיות של ביו רפואה ( ככה זה נראה ממודעות הדרושים9 וגם תפתח לך דלת כמהנדס מכונות. אך חשוב לזכור שאין יותר מידי עבודה בבשוק לביו רפואה. 3- הנדסה אזרחית, כנראה תבטיח לך עבודה בעתיד, אומנם שכר נמוך מחשבים, אך זהו מקצוע שאפשר להתפתח בו לאחר כמה שנים למשכורות יפות מאוד. תמיד יש דרישה למהנדסים אלו, אך זו עבודה שצריך לדעת שאתה מתאים לה, כלומר לרוב מי שמהנדס ביצוע לא עובד בחדר עם מזגן אלא נמצא בשטח. 4- מחשבים, רצוי תואר ראשון מאוניברסיטה טובה ובציון טוב, אם יש לך את הנתונים והיכולת תלך למסלול הזה.
לדעתי האישית אל תלך לתואר שני בביולוגיה, לא יקדם אותך ממש למרות שזה הפתרון הכי קל והכי "ישיר" לאחר תואר ראשון במדעי החיים. אם יש לך כסף ויכולת הכי ממולץ לעשות תואר ראשון מחדש ולשכוח את זה שלמדת תואר בביולוגיה.