שלום שני! שמי גיא, אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ניהול חד חוגי (ככה"נ אשלב עם שיווק) באוניברסיטת בן גוריון . מאוד מתעניין בכל הנושא של אסטרטגיות שיווק ומה שמסביב. קראתי כאן בפורום שבסוג כזה של תואר את ממליצה לעבוד במקביל ללימודים בתפקידים רלוונטיים ובכך לצבור ניסיון תעסוקתי, ואני באמת חדור מוטיבציה להתחיל לעבוד בתחום. השאלה היא - מהם התפקידים הרלוונטיים שאוכל לעסוק בהם בעודי סטודנט (ועוד בעיר מוכת תעסוקה בתחום כמו באר שבע)? יש לך אולי דוגמא לתפקידים ספציפיים שדרכם אוכל למקד את החיפושים שלי? רוב התפקידים הם מהמשפחה הרחוקה של השיווק, תפקידי המכירות בחברות הגדולות (בטלפון או פרונטאלי), אך האם תפקידים כאלה יכולים להוות יתרון או ניסיון לאחר שאסיים את התואר? אשמח אם תוכלי לעזור לי. ושתהיה שנה טובה!
ש
שני יונגר
עבודה במקביל ללימודים
שלום גיא,
כל תחום המכירות הוא מצויין באופן כללי לניסיון תעסוקתי. כמו כן אם אתה יכול לעבוד בחברה שמפרגנת ומאפשרת קידום אז בכלל מצויין.
הענין הוא כזה, אסטרטגיות שיווק וכל תחום האסטרטגיה בכלל שמור לבעלי ניסיון ויכולת ראייה רחבה שזל תהליכים בארגון, את זה רוכשים בעיקר בתפקידים ניהוליים. אפשרות נוספת היא כל התפקידים בתוך האוניברסיטה (לא קל להתקבל אבל שווה בהחלט) בנוסף, תוכל לפעמים למצוא תפקידים אפילו בהתנדבות במסגרת אוניברסיטאית שיתנו לך חלק מהניסיון הדרוש. כדי לעסוק באסטרטגיות שיווק קודם כל צריך להבין מה זה שיווק ולעבוד בזה, התחום אין סופי ולא פשוט בכלל כמו שעושים ממנו פעמים רבות.
אני יודעת שבב"ש חושבים שיש פחות עבודה והכל יותר מורכב, אבל מלבד העובדה שיש מקצועות שלא ממש קיימים באזור זה לא אומר שלא תוכל למצוא עבודה ואפילו טובה באזור, באר שבע של היום היא מש לא מה שאתה חושב שהיא. שים לב לאזור תעשיית ההיטק הענק שבונים שם היום, הוא אמור להיות מוכן בדיוק כשתסיים את הלימודים, כדאי להיות חיובי לגבי העיר. בנוסף האוניברסיטה מציעה המון סוגי תעסוקה והתנדבות ואפילו קורסים במסגרת התואר.
זכור, יש מהון זמן במקביל ללימודים לקדם את עצמך, אני מכירה המון סטודנטים שעד היום מאוד מצליחים בזכות תפיסת העולם הזו. כי בתואר הזה אפשר גם להתעצל ולסיים אותו בנועם ואז להיות תקוע עם 0 ניסיון ועבודות גרועות.