שלום , השתחררתי מהצבא לפני יותר משנה וחצי אז ככה שמבחינת זמן אני דיי לחוצה. אני מעוניינת להתחיל ללמוד באוקטובר הבא (2013) אני מתלבטת מאוד בנוגע למקצוע. עברתי ממקצוע למקצוע- אדריכלות (שמה שגרם לי לוותר זה תקופת ההכשרה ארוכה עד להגעה למשכורת סבירה + ) לאחר מכן חשבתי ללמוד הנדסת בניין ואז להסב את זה לאדריכלות - אבל הבנתי שאין תואר בהנדסת בניין ובגדול העבודה אחרי זה זה שרטטים מה שלא מעניין אותי כ"כ. מעבר לזה אני חושבת אולי ללמוד מנהל עסקים ולשלב את זה עם תואר נוסף או תואר שני באותו הזמן. יכול להיות שיש עוד אופציות ומקצועות מעניינים (שיווק , פרסום או בנושאים שציינתי הנ"ל) שאני לא מכירה או שעוד לא חשבתי עליהם. חשוב לי שזה יהיה תואר ולא תעודה כלשהיא. אני קוראת הרבה בפורומים כדיי לנסות אולי למצוא כיוון אך תמיד בסוף חוזרת לאדריכלות (שאני לא בטוחה שאני אוהב כ"כ לשרטט - למרות שבהנדסה במתמטיקה הייתי מצויינת ) אשמח לעזרתך.
ש
שני יונגר
אדריכלות או הנדסת בניין
שלום שולי,
ראשית את מאוד טועה בעניין הנדסת הבניין. כמובן שיש מקצוע כזה והוא ומאוד מבוקש (בעיקר מיועד לגברים אך גם נשים מצליחות בו מאוד) התואר נקרא או הנדסה אזרחית או הנדסת בניין תלוי היכן לומדים אותו. לא כל העבודה היא שרטוטים אך זה חלק מהעניין וזה נכון גם לגבי אדריכלות.
אני מאוד בעד מקצוע דווקא ביוק הפוך ממך. הסיבה לכך פשוטה, ללמוד מנהל עסקים כל אחד יכול לראייה כמעט לכל בוגר תואר ראשון יש האפשרות ללמוד לתואר שני במנהל עסקים ורבים כמובן עושים זאת.
אני מבינה שאת מעדיפה תואר ולא לימודי תעודה וזה מקובל ואני מאוד מכבדת את הבחירה הזו שלך, אך גם בתארים יש מקצעות לעומות תארים כללים כמו מנהל עסקים.
אם שרטוטים לא בטוח מעניינים אותך, אשמח לשמוע מדוע את חוזרת כל פעם לאדריכלות ומה כן מושך אותך בתחום. בוודאי יש סיבה לבחירה שלך.
בסופו של דבר חשוב לי מאוד שתדעי כי כמעט בכל עבודה שתעשי בעתיד יש חלקים שתאהבי ושיעניינו אותך ויש גם חלקים שלא ממש תאהבי, ככה זה עובד.
אשמח לתשובתך כדי שאוכל לתת לך את תשובתי המלאה על עניין הלימודים והמסלול שיותר כדאי שתלכי בו.