אני כבר הרבה זמן מתלבטת אם ללמוד תואר ראשון בניהול מערכות בריאות האמת המקצוע מאוד מצא חן בעייני אבל השאלה אם באמת כדאי להשקיע בו וללמוד אותו מבחינת כמה הוא מבוקש בשוק העבודה ואם ניתן למצוא בו עבודה בעתיד..ואם בסיום התואר אני אוכל להתקדם ממנו וללמוד תואר שני ? או שעדיף להשקיע עוד פעם בפסיכומטרי ולחכות עוד שנה וללמוד תואר אחר כמו סיעוד פזיתרפיה וכו..באונברסיטה
אשמח אם תייעצו לי מה כדאי לעשות(:
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לימודים לבחור?
שלום,
קשה לי מאוד לומר לך במה יותר כדאי להשקיע כי את שואלת לגבי מסלולים שלא דומים אחד לשני כמעט בכלום. הקשר היחידי הוא עולם הרפואה המקשר בין התחומים.
במערכת הבריאות כמו בכל מערכת אחרת צריכים בין היתר גם אנשי מנהלה וניהול כללים שמבינים את מערכת הבריאות ובעלי ידע לגבי אופן פעולתה, הם אינם חייבים להיות אנשי רפואה.
לגבי ההשקעה בפסיכומטרי נוסף ולימודי פיזיותרפיה או סיעוד, שם כבר צריך רצון אמיתי לעסוק בתחום ולכן ההשקעה שווה את המאמץ. אם המקצועות הללו בשבילך זה מעולה ושווה כל דקה מזמנך, אך אם לא חבל על המאמץ. את התשובה לכך יש רק אצלך.
העניין הוא כזה, משני המקצועות סיעוד ופיזיותרפיה תוכלי להגיע גם לניהול, המסלול ההפוך אפשרי עם סיעוד אך לא בהכרח אפשרי עם פזיותרפיה ולכן עשי שיקול בהתאם למה שאת באמת רוצה עשות.