אני יודע שהנושא הזה נחרש, ואני חושב שקראתי עשרות הודעות בפורומים לגבי היתרונות והחסרונות של מדעי המחשב והנדסת תוכנה, אבל אשמח לשמוע מה דעתכם.
אני לא ידוע אם בסופו של דבר אני רוצה קריירה כמפתח/מתכנת. אני יודע שאני רוצה להיות בתחום הזה - בין אם זה רשתות, או אבטחת מידע, עם שילוב של קצת פיתוח ותכנות וכו'. אני לא סגור בדיוק מה, אבל אני מניח שמבחינת לימודים - הנדסת תוכנה ומדעי המחשב הן האופציות המרכזיות. אני גם יודע ממה שקראתי שמדעי המחשב (3 שנים) זה לימודים יותר "תאורטיים" ואולי ברמת תכנות גבוהה יותר, לעומת הנדסת תוכנה (4 שנים) שאמורה להיות יותר מעשית.
האם יש כאן אנשים שלמדו או לומדים את המקצועות האלה, ויוכלו לסייע בהחלטה? לכאורה אני מעוניין דווקא בפן המעשי, אבל מצד שני אם בסופו של דבר שני התארים די שווים מבחינת אופציות עבודה - למה שאלמד עוד שנה סתם..
אשמח לכל עצה בנושא.. תודה, איתן
ש
שני יונגר
מהנדס תוכנה או מדעי המחשב
שלום איתן,
בסופו של יום כמובן שתעשה את מה שהכי נכון לך, אבל ברמת העיקרון למהנדסים יש את שתי האופציות התעסוקתיות גם של תוכניתנים וגם של מהנדסים. ועניין אחד אתה חייב לקחת בחשבון, השוק התעסוקתי של המחשבים והתוכנה עולה ויורד בצורה קיצונית בהתאם לתנודות במשק, כך שמה שנכון היום לא בטוח נכון בעוד 3 או 4 שנים מהיום.
אם הצד הפרקטי התכנוני מעניין אותך, עוד שנת לימודים שווה את ההשקעה.