לאחר 3 נסיונות לשפר את ציון הפסיכומטרי הלא מזהיר שלי, החלטתי לוותר על החלום שלי - לימודי רפואה בארץ. מאחר ואין בי כל רצון ללמוד בחו"ל משיקולים אישיים, אני שוקלת ללמוד מקצוע פרא-רפואי.
שאלותי הן: איזה מקצועות פרא-רפואיים מחייבים רישיון ותעודה? האם לימודי הנדסה ביו-רפואית נחשבים כלימודים פרא-רפואיים? לאיזה מקצוע פרא-רפואי יש הכי הרבה ביקוש כיום בשוק התעסוקה?
תודה!
ש
שני יונגר
למידים פרא-רפואיים
שלום דנית,
להלן מספר אפשרויות שכדאי שתשקלי לתואר ראשון. אולי מאחת מהן אם ציונייך יהיו טובים מספיק תוכל ילעבור ולהמשיך ללמוד לימודי רפואה. מדעי האופטומטריה, ביוטכנולוגיה, הפרעות בתקשורת, מדעי בריאות הסביבה, מדעי המעבדה הרפואית, מינהל מערכות בריאות, פיזיותרפיה, מדעי התזונה, פיזיקה רפואית.
בברכה, שני
ט
טלי, מכללת הדסה
תשובה לדנית
היי דנית,
מקצועות פרא-רפואיים המחייבים רישיון ותעודה הם: סיעוד, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, כירופרקטיקה , קלינאות תקשורת, תזונה קלינית, שיננית, אופטומטריה ועוד. במכללה האקדמית הדסה ירושלים, ישנן מגוון תוכניות לימוד במסגרת בית הספר למדעי הבריאות והחיים, שמאפשרות להשתלב בשוק העבודה: מדעי האופטומטריה לתואר B.Optom מדעי הראייה והאופטומטריה לתואר שני לתואר M.Optom ביוטכנולוגיה לתואר B.Sc הפרעות בתקשורת לתואר B.A מדעי בריאות הסביבה לתואר B.Sc מדעי המעבדה הרפואית לתואר B.Med.Lab.Sc
למידע נוסף, תוכלי ליצור קשר עם מרכז הייעוץ: 2292* או באתר. בהצלחה, טלי, ממכללת הדסה