שלום, אני השנה מסיימת תואר בחינוך לגיל הרך, אך בדרך הבנתי שגננת אני לא רוצה להיות. השאלה היא לאלו תארים שניים אפשר להמשיך משם? האם אפשר לעשות תואר שני בתחומים שלא קשורים לחינוך? תודה
ש
שני יונגר
חשוב לדעת הפעם מה רוצים
שלום סתיו,
אפשרי להמשיך ללימודים שונים מאלו שהתחלת, כמובן שתדרשי להשלמות בהתאם לתואר אותו תבחרי להשלים. אך כיום לאחר שאת יודעת שאת לא רוצה להיות גננת ולפני בחירה נוספת, חשוב מאוד שתשקיע מחשבה מרובה על התחום ותבחרי במסלול שלא תצטערי עליו. השקעה של עוד 3 שנים לפחות (תואר+השלמות) היא השקעה גדולה וחשוב הפעם להתמקד במה שנכון ומתאים.
אני ממליצה לך ללכת ולעשות ייעוץ מקצועי לפני הבחירה. כאשר תדעי מה נכון לך תמשיכי משם. מי יודעת אולי מצאי עניין רב יותר בלימודי תעודה ובכלל לא בלימודים לתואר. כדאי שתעשי את הבירור עם עצמך.
בברכה, שני
ה
הודיה
שלום סתיו
היי סתיו, אני לפני לימודים לתואר ראשון.. וחשבתי על חינוך לגיל הרך. אבל אני גם לא ממש בטוחה שאני רוצה להיות גננת. איפה את למדת את התואר? ומדוע החלטת שאת לא רוצה להיות גננת? (מימי ההתנסות?)
תודה רבה!!!
ס
סתיו
להודיה
היי הודיה, אני לומדת בדוד ילין, עדיין לא סיימתי את התואר. היתרון בלימודים במכללה לחינוך הוא שכבר מהשבוע הראשון ללימודים את מתנסה בגן מדי שבוע. זה מאפשר לך להכיר את התחום מקרוב במהלך הלימודים ולהתנסות בעבודת הגננת. במהלך ההתנסות המעשית שלי הבנתי שהתחום הזה לא בשבילי. אם את מתלבטת, אני ממליצה לך בחום ללכת לעבוד קצת בגן לפני שאת מתחילה את הלימודים, ככה תוכלי להכיר את התחום עוד לפני שאת מחליטה אם הוא בשבילך או לא. שיהיה בהצלחה!