מאז שאני זוכרת את עצמי רציתי ללמוד רפואה (אפילו ידעתי את ההתמחות שאני רוצה לעסוק בה), אך בתקופת הצבא התחלתי לחשוב על משפטים וקצת ירד לי מרפואה.
אני חייבת לעסוק במקצוע שיהיה מגוון ומעניין כי אני משתעממת ממש בקלות.
מעבר לזה, בתקופת הצבא התחלתי להתעניין בכל הנושא של הפרעות אכילה ורציתי להשתלב בתחום, אז חשבתי ללמוד רפואה ולהשתלב בפסיכיאטריה, כך שכל העניין יצר בלבול רב.
אני ממש מבולבלת ואני לא יודעת איך להחליט.
איך בוחרים כשיש התבלטות כזאת? אני אפילו לא יודעת איך לגשת לזה.
ש
שני יונגר
בחירה בין משפטים לרפואה
שלום רומי,
מכיוון שאת מתלבטת בין שני מקצועות שמאוד שונים זה מזה, קשה לי לומר לך מה יותר נכון ולערוך השוואות.
נדמה לי שביסודך לפי הרקע שתארת חשוב לך לסייע לזולת. אני לא בטוחה שתמצאי את זה מספיק בתחום המשפטים. יש הבדל משמעותי בין שני המקצועות מכל הבחינות מלבד באחת, חייב לבעור בעצמותיו של מי שרוצה ללכת לכל אחד מהתחומים שהתחום הזה הוא בשבילו. אחרי הכל לשקיע לפחות 7 שנים בלימודי רפואה מחייב מניע מאוד ייחודי.
בנוגע למשפטים, אולי כדאי ללכת ולפגוש סטודנטים מהתחום ולדבר איתם. חשוב מאוד שתשמעי מהם על העולם הזה. ואם יש לך אפשרות ללכת וללמוד על המקצוע עצמו לאחר הלימודים עוד יותר טוב. זה יתן לך אינדיקציה מעולה על התחום ואופי העבודה בו.
דבר נוסף שאני ממליצה לך לעשות הוא ללכת לימים פתוחים אולי כדאי שתלכי ליום ייעוץ בביה"ס האמריקאי ללימודי רפואה המכינים סטודנטים לקראת הלימודים, זה יכניס אותך קצת לעניינים ואולי יקל עליך את הבחירה. כנ"ל לגבי מימים פתוחים באוניברסיטאות ובמכללות בנוגע למשפטים.
אני בטוחה שבסופו של דבר תגיעי להחלטה, רק אל תמהרי כי אז את עלולה לבחור במסלול שפחות יתאים לך וחבל.
בברכה, שני
א
איילה
כדאי לי ללמוד רפואה או משפטים?
אני גם מתלבטת בדיוק בין שניהם, וכולם אומרים לי שזה שני דברים שונים וזה מוזר שאני מתלבטת בין שניהם, איך אני אוכל לדעת במה אני יותר טובה?