שני שלום, עיינתי בפורום - אבל לא ממש מצאתי את תשובתי - בעיקרון אני מתבלטת בין 2 תחומי לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים הנדסאי עיצוב תעשייתי 1- בעת ונגד תואר אקדמי בתחום 2- השתלבות בתעסוקה באיזה תחום זה יקרה מהר יותר 3- גיל, במידה ואני כעת אלך ללמוד בגיל 35 אקבל את התעודה- האם לא מאוחר מדי ? 4- מה נותנת תעדה של הנדסאי לעומת קרוס נניח בעיצוב תעשייתי ? תודה וממתינה ותשובות
ש
שני יונגר
אדריכלות ועיצוב פנים או עיצוב תעשייתי
שלום מיה,
יש לי מעט מאוד בעד ונגד התחומים כי הכל תלוי בך. עם זאת, בהנדסאי עיצוב תעשייתי חייבים להיות סופר מוכשרים ויצירתיים כדי באמת להצליח בתחום לעומת זאת הנדסאי אדריכלות חייב להיות בעל ראייה מרחבית מצויינת (תדעי זאת לפי לימודי הנדסה בביה"ס) כי הרבה מתבסס על היכולת הזו לפחות מבחינת היכולת לקרוא שרטוטים ועוד יותר לשרטט אותם.
בשני התחומים יש תעסוקה להנדסאים ובתחום העיצוב התעשייתי יש כמעט ורק תעסוקה להנדסאים והרבה פחות לבעלי תואר ראשון, כך מעדיפים המעסיקים.
גיל בעיני הוא לא שיקול, אלא אם קשה יהיה לך להתחיל שוב מההתחלה מה שאומר שכר נמוך יותר ממה שהרווחת עד היום ולהוכיח את עצמך שוב מחדש למרות שנות ניסיון שכבר יש מאחוריך.
אם בשני התחומים הללו את מתלבטת בין קורס לבין הנדסאי, תעודת הנדסאי עדיפה בהחלט, בתחום האדריכלות ברור לה כי אחרת לא תוכלי לחתום על תוכניות ובתחום העיצוב התעשייתי, זה פשוט נראה הרבה יותר רציני והלימודים הרבה יותר מעמיקים. כאשר את לומדת לימודי הנדסאים המעסיק יודע בדיוק איזה ידע רכשת ולא ירגיש שהוא מהמר.
לגבי השתלבות בתעסוקה, אני מניחה שכאן יש עדיפות לאדריכלות על פני עיצוב תעשייתי, יש שם הרבה יותר תעסוקה בישראל.