אני בן אדם מאוד יצרתי וחיפשתי בתחום האומנות שאני יתחבר אליו וכמובן שגם יכניס לי כסף הבנתי שלמורה לאומנות יש פחות דרישה היום בשוק . והציעו לי את התקשורת אינטרקטיבית. בירתתי לגבי מקומות לימודים בתקשרות במסלול הנדסיים. (אין לי תעודת בגרות מלאה) בכל אופן עלו כמה מקומות 1.טכניון 2.כנרת 3.ספיר 4.תלתן. דיברתי עם כמה אנשים בלמדו בכנרת חלקם מרוצים וחלקם לא. יש לי ידיד שלומד בתלתן והוא מאוד מרוצה והוא אומר שמבחינה ביצועית התלמידים יוצאים מוכנים ושגם בנוסף לכך התלמידים מקבלים תעודות מחו"ל לתואר ראשון אשר לא מוכר במדינת ישראל רק בח"ול ובנוסף גם תעודת סיום במסלול הנדסיים מטעם המכללה. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. אשמח לכל פיסת מידעלגבי מכללות אלו ואשמח לשמוע עצות והמלצות. תודה מקרב לב , ליטל
ש
שני יונגר
להנדסאים בדרך כלל קל יותר למצוא עבודה
שלום ליטל,
אני לא יכולה לומר לך מהו התחום שהכי יתאים לך. מה שאני כן יודעת הוא שדווקא בתחומים הללו להנדסאים קל יותר למצוא תעסוקה מאשר לבוגרי תואר ראשון.
לגבי ההכנסה הכספית, זה אחד התחומים בהם צריך עור של פיל ומרפקים כבדים ביותר. מה לעשות שם המשחק פה הוא לדחוף את עצמך קדימה כל הזמן.
לגבי ההשוואות אני כמובן לא יכולה לעזור, אלא רק להמליץ שלתכי ותשמעי ממקור ראשון מה מציעים לך ותחליטי לבד. חשוב לבחור ללמוד במסלול ובמוסד לימודים שמתחברים אליהם.
לגבי תעודות מחו"ל, אני לא מבינה איפה יש פה יתרון אלא אם את מעוניית לעזוב את הארץ, גם אז אף אחד לא מבטיח לך שהאוניברסיטה שממנה תקבלי את התואר היא איכותית ותפתח לך דלתות. אך אינני יודעת לומר לך בהקשר הזה הרבה מעבר לכך.
מה את אומרת?
שני
ל
ליטל
היי שני
כן את האמת שגם אני לא רואה כל כך יתרון בתואר מחול שתופס בחול כי גם ככה אני לא מתכוונת לעבוד בחול. לגבי המסלול הנדסאים ידוע לי שתעודת הנדסאים להפתעתנו הרבה יותר תופסת בשוק אין לי כל כך מקומות טובים שלומדים בהם תקשורת אינטרקטיבית ואני מאוד לא רוצה להתפשר כשמדובר בעתיד שלי ובלימודים שלי. יש אולי אנשים שאת מכירה שהם בקיאים במסלולי תקשורת אינטרקטיבית?