שלום, בתיכון הייתי 4 יחידות מתמטיקה עם מורה פרטי וציונים של 80 בממוצע. תמיד הייתי קצת בעייתי במתמטיקה. לפי הידוע במדעי המחשב רוב התואר הוא במתמטיקה לכן אני שואל מה היא הרמה של המתמטיקה שם והאם כדאי לי ללמוד מדעי המחשב אם מתמטיקה היא לא הצד החזק אצלי ?
נ.ב כרגע בן 27 ועובד בהייטק אבל לא במקום שאוכל להתקדם לכן מעוניין בתואר להיכנס כמתכנת.
ש
שני יונגר
מה עם הנדסאי תוכנה?
שלום חן,
גם במדעי המחשב וגם בהנדסת תוכנה יש צורך ביכולות מתמטית גבוהה מאוד. התחום מבוסס כולו על מתמטיקה ולכן לא ניתן לברוח מזה. אם התחום הריאלי הוא לא התחום שלך אולי אתה תמצא את עצמך במצב שבו למרות הרצון לא תצליח. עם זאת, אינני יודעת מהי הסיבה בגללה התקשיתי בלימודי המתמטיקה בתיכון, אולי זה קשור לשיטת הלימוד בבית הספר או לסיבות אחרות ולאו דווקא לכישרון.
אולי כדאי שתנסה להתחיל בלימודי הנדסאי תוכנה ולא בלימודי תואר ראשון ישירות. כך גם תשיג תוצאות מהירות יותר.
מה אתה אומר?
שני
ח
חן
הנדסאי תוכנה
למה האמת אחרי התיכון עשיתי טכנאי תוכנה, לא השקעתי בכלל בלימודים ולכן הציונים היו בהתאם, ולא קיבלתי תעודה. כרגע אני ממש לא זוכר מה למדתי באותה שנה מבחינת התכנות.
לדעתך אוכל להשתלב כמתכנת אחרי לימוד הנדסאי תוכנה? פשוט נראה לי שלא כלכך מתייחסים להנדסאי לעומת תואר מדעי המחשב..
ראיתי גם שילוב עם תואר ראשון במדעי החברה, האם מומלץ? מה זה למעשה יתן התואר הזה?
ר
רובל
אפשרי מאוד
יש לא מעט מוסדות שבהם אפשר ללמוד מדעי המחשב גם אם יש לך 4 יח"ל במטמתיקה...אתה פשוט צריך לעשות קורס מקדים או משהו כזה וכשאתה עובר אותו אתה עושה את התואר כמו כל אחד אחר. מכללת נתניה למשל היא כזאת.