שלום רב, אני סיימתי לימודי הנדסאי תעו"נ בהתמחות של מערכות מידע ואני רוצה לעשות תואר. אני מתלבט בין לוגיסטיקה למערכות מידע ניהוליות,אני רוצה ללמוד משהו שתהיה לי בו עבודה ומעניין אותי לדעת איפה אפשר להשתלב בשוק העבודה בשני התחומים הללו,האם יש ביקוש ומה השכר במשק. שני התארים לא נלמדים בהרבה מקומות(בתור תואר ראשון),דבר שגם קצת מחשיד אותי לגבי הביקוש שלהם בשוק העבודה. בנוסף,ללומד מערכות מידע לימודיות-למה שיקחו אותו ולא מהנדס מערכות מידע?אני לא רוצה ללמוד עוד משהו שהוא "כלבויניק" כמו תעשייה וניהול... עזרה בבקשה!!!ממש תודה...
ש
שני יונגר
ללמוד לוגיסטיקה
שלום משה,
אם אני צריכה להצביע על המסלול שיספק לך יותר תעסוקה עם אפשרויות קידום וכו'. אז כמובן שלוגיסטיקה יספק לך הרבה יותר תעסוקה. לגבי עניין, זה כבר סיפור אחר כי אני לא יודעת לומר לך מה יעניין אותך אלא רק אתה יודע זאת.
בתחום הלוגיסטיקה יש הרבה עבודה ביבוא וביצוא ובניהול מחסנים, לעומת זאת תחום מערכות המידע בישראל סובל מתנודות מאוד קשות בהתאם למצב הכלכלי העולמי. לכן אינני יודעת לומר לך מה יהיה מצבו בעוד 3 שנים מהיום. ישראל שהיא מדינה מוטת יצוא חייבת להעסיק המון עובדים בתחומי הרכש היבוא והיצוא ולכן בכך יש לא מעט עבודה ולא נראה שהמצב ישתנה בצורה קיצונית בשנים הקרובות.