שלום. אני בת 21, מעוניינת בלימודי תקשורת חזותית בשנקר, או בבצלאל.. אני כבר מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.. מצד אחד אומרים לי שכדאי לי לעשות מכינה לפניי, (מכינה של חצי שנה לפחות) שבה יעבדו איתי על תיק עבודות, טכניקות של ציור ורישום, חשיבה יצירתית והכנה למבחן הפסיכוטכני , שהוא אחד מתנאי הקבלה ללימודים. המכינה עולה בסביבות ה-9,000 ש"ח.. סכום לא קטן.... עשיתי קצת סקר שוק אבל עדיין הייתי מעוניינת לדעת איפה הכי כדאי לי לעשות מכינה. מה המקום שבו יכינו אותי הכי טוב וידוע כמקום על רמה?.. אבל, מצד שני, כשהתקשרתי לשנקר לברר על תנאי קבלה ותכנית לימודים, הבחורה שענתה לי אמרה לי שלא מומלץ לי בכלל לעשות מכינה, אלא לבוא ככה איך שאני ולנסות להתקבל, בגלל שכל מי שיוצא מלימודי מכינה התיק עבודות שלו הוא פחות או יותר אותו דבר כמו כולם.. ואין בו ממש ייחודיות שתגרום לו להתבלט.... אז אני לא יודעת מה לעשות!! ללכת למכינה או לוותר ולנסות להתקבל בלעדיה??
ש
שני יונגר
מכינה כן או לא
שלום עדן,
יש בדברים של יועצת הלימודים שדברת איתה משהו. עם זאת, המכינה מאוד עוזרת לעשות "שכל" ולהבין מהו תיק עבודות מה אורכו ומה בדרך כלל אמור להכיל. במכינות גם מכירים את "הראש" של שנקר או בצלאל ויודעים להכווין.
הסיבה בגללה הרוב עושים את אותם תיקי עבודות היא כי באמת מרבית המעוניינים פחות מוכשרים ממה שבתי הספר מעוניינים לקבל והם רוצים גם חדשנות וגם יצירתיות. לא כולם מסוגלים לכך למרות שהם חושבים שעם מכינה הם יצליחו.
בשורה התחתונה, את לא חייבת לעשות מכינה, את תמיד יכולה לעשול מאמץ ולנסות להתקבל גם ללא מכינה, אך קחי בחשבון כי אין נוסחה לתנאי הקבלה במוסדות לימוד אלו ואין לאף אחד דרך ממש לומר לך אם תתאימי או לא. לכן הם מקיימים כל מיני מבחנים והם בוחרים את הטובים ביותר בעיניהם.
בהצלחה, שני
ע
עדן
תודה רבה+שאלה נוספת
תודה רבה שני, אני חושבת שבסופו של דבר אני כן אעשה מכינה.. כי אני מרגישה שכן יש בי יצירתיות רק אני צריכה קצת הכוונה וסדר בבלאגן.. בכל מקרה, חשבתי ללכת למכון קווים שקרוב לאיזור מגורי בסניף ב"ש.. יש חוות דעת על המקום? האם שווה ללכת לשם?