התחלתי ללמוד בפתוחה מדעי המחשב ומדעי הקוגניציה ואני מתלבט אם לנסות לעבור לעברית בהמשך. מבחינת נוחיות - עדיף לי לסיים את התואר בפתוחה שכן זה מאפשר לי לעבוד במשרה מלאה ולא יוצר קושי מבחינה גיאוגרפית. מבחינת אפשרויות ויוקרה - להבנתי בעברית התואר הזה מאד נחשב.
הייתי רוצה לדעת אם יש הבדל משמעותי בין שני המוסדות הללו מבחינת איכות הלימודים, האפשרות להתקדם לתואר שני ולהתקבל למחקר.
תודה
ש
שני יונגר
המשך לימודים במסלול מחקרי
שלום תומר,
כדי להגיע למחקר אני מניחה שכדאי מאוס לבחור נכון את המיקום והמסלול לתואר השני. תואר ראשון של אוניברסיטה, ופחות משנה איזו אוניברסיטה הוא מצויין לך בכל מקרה. אם היית לומד במכללה אולי הייתי מסכימה לגבי המעבר. עם זאת, חשוב ביותר שתשמור על ממוצע ציונים גבוה זה כרטיס הכניסה שלך למחקר ולעולם הזוהר האקדמי בסופו של עניין.
עם זאת, אם יש לך אפשרות לעבור למסלול מצטיינים כלשהו באוניברסיטה העברית או כל אוניברסיטה אחרת שמשלב אותך במסלול מחקרי כבר בשנה השלישית בתואר הראשון זו אפשרות מצויינת בפני עצמה. כדאי שתברר אם העברית או כל אוניברסיטה אחרת מציעה כזה מסלול ולשם כדאי לנסות להתקבל.
המשך להשקיע בלימודים ותצליח!
בברכה, שני
בברכה, שני
ת
תומר חדד
כלומר, אם הבנתי נכון...
תודה רבה על התגובה
אם הבנתי נכון - את אומרת שהחלק המשמעותי יותר הוא התואר השני ולכן כל תואר ראשון הפותח אפשרות להמשיך לתואר שני הוא מספיק טוב (כאשר כדאי גם לבדוק אם באונ' העברית יש מסלול שמכוון אותי למחקר בשלב מוקדם שבפתוחה אין וכד') ?