היי ושלום רב. מקווה שמישהו עם ניסיון יוכל לעזור לי.. אני מעוניין ללמוד באוניברסיטה, אבל לא מצליח להחליט מה אני רוצה. בעיקר בגלל שאני לא יודע מה באמת עומד מאחורי כל כותרת. אני רוצה ללמוד משהו עם עניין, משהו מדעי שאפשר להתקדם איתו.. בהתחלה שקלתי ביולוגיה, אבל עכשיו ניראה לי כאילו זה לא תחום שיש באמת מה לעשות איתו. גם שקלתי מדעי המוח, אבל אני לא סגור מה זה בדיוק. אני רוצה משהו מעניין, אבל פוחד שאני יגמור עם תואר סופר מעניין אבל שלא יביא לי הכנסה. למישהו יש עצה בשבילי?
ש
שני יונגר
להתבלבל זה בסדר גמור
שלום,
ראשית התלבטות היא לא בהכרח דבר רע. זה בסדר גמור להתעניין במספר תחומים במקביל וכמובן שגם החשש שלך הוא הגיוני בענייני התעסוקה.
עכשיו אני אביע את דעתי, אך היא דעתי בלבד ולכן בסופו של דבר עשה את הבחירה שלך. אני מאוד בעד תחומים שהם גם מקצוע. למשל תחומי ההנדסה השונים, לימודי כלכלה או כל תחומי ההנדסאים. יתרונם לעומת לימודים כלליים מכל סוג שהוא הוא בהיותך בעל מקצוע. כך שכלבחערה עתידית שתעשה תמיד תשאיר אצלך את הביטחון שיש לך מקצוע ביד.
שני התחומים שתארת כאן, הם לא רעים בכלל אך מצריכים כמעט בוודאות שתמשיך לימודיך לתואר שני לפחות כדי להתמקצע בתחום ספציפי יותר ומשם תוכל לעסוק במחקר בעיקר.
האם אתה יודע לומר לי מעבר לשמות ולססמאות של מוסדות הלימוד האקדמיים מה מושך אותך יותר? האם אתה מדמיין את אופי התעסוקה שהכי מתאים לך? ככה יהיה קל יותר לבחור.