שלום, אני מורה כבר שנתיים והגעתי למסקנה שאני לא רוצה להמשיך לעבוד בהוראה. יש לי תואר B.Ed ותעודת הוראה. אני רוצה לעשות הסבה אבל אין לי שום כיוון, אשמח לשמוע רעיונות איזה אפשרויות יש לי - הבנויות על בסיס התואר שיש לי. תודה.
ש
שני יונגר
אינפורמציה חסרה
שלום אידה,
ישנן מספר הסבות שתוכלי לעשות, ראשית לכיוון של מנהל עסקים שזהו מסלול שהרבה בוחרים כדי לשנות כיוון. תוכלי גם ללמוד עבודה סוציאלית אם זה מעניין אותך ועוד מספר מסלולים מתאימים.
כמובן שתמיד תוכלי לעשות קורסים מקצועיים שונים. ולשנות כיוון על סמך לימודי תעודה, אבל את חייבת לתת לי איזה שהוא קצה חוט כדי שאוכל להיות יותר ממוקדת. אני שמחה שאת יודעת מה את לא רוצה לעשות, אך השאלה היא מה כן תרצי לעשות או מהו אופי התחום שאת מתחברת אליו יותר.
האם תוכלי לפרטי?
בברכה, שני
א
אידה
אז ככה...
קודם כל תודה על תשובתך! מנהל עסקים לא נראה לי, אני וניהול ממש לא מתחברים. עבודה סוציאלית זאת גם אפשרות... אשמח לשמוע דוגמאות לקורסים מקצועיים שאוכל ללמוד. חשבתי על כמה אפשרויות: 1. תואר שני בתולדות האומנות כי אני מאוד אוהבת אומנות. אבל חוששת מבחינת אפשרויות עבודה. כמובן שאוכל להיות מורה לתיכון במגמת אומנות, אבל מה חוץ מזה? 2. תואר ראשון בביולוגיה- להשלים את התואר שלי לביולוגיה, ולהיות מורה לתיכון במגמת ביולוגיה, אבל שוב אני חוזרת להוראה (למרות שזה לא חינוך אז חצי נחמה...) אולי זה יעניין אותי מספיק כדי להמשיך בלימודים? קשה לי לומר. עשיתי 5 יח"ל ביולוגיה בתיכון ונהנתי... ועוד שאלה, מה עושים אם הממוצע שלי בתואר הראשון לא מספיק לתחום מסויים, האם אפשר לשפר?