שלום, אני בוגרת הנדסת תעשייה וניהול ואני רוצה להמשיך לתואר שני במנהל עסקים. אני מתלבטת אם להתחיל באוניברסיטה הפתוחה מכיוון ששאר המוסדות דורשים ניסיון תעסוקתי של 3 שנים. האם מישהו יכול להגיד לי אם תואר שני של האוניברסיטה הפתוחה נחשב ביחס למוסדות אחרים, או שעדיף להתעניין באופציות נוספות?
ש
שני יונגר
תואר שני באו"פ או במקום אחר
שלום טלי,
הכל תלוי מהי המטרה שלך בתואר השני. התואר של האו"פ הוא תואר של אוניברסיטה, לכן וודאי שהוא תואר הנחשב מצויין. אבל השאלה לא טמונה בכך אלא במטרה שלך מהתואר.
ההבדל העיקרי בין האוניברסיטאות והמכללות טמון בשוני שבאופי הלימודים, תיאורטי יותר באוניברסיטאות ויותר פרקטי במכללות.
השאלה היא מה המטרה שלך, כי ללימודים בפתוחה יש יתרון גדול בכך שהם לא יפריעו לך עם כל עבודה באשר היא ולמקומות עבודה מאוד חשוב שהעובד שלהם יהיה פנוי ב 100% לפחות בתחילת הדרך.
אשמח לשמוע מהי הסיבה בגללה תרצי להתחיל ללמוד כבר עכשיו לתואר שני.
בברכה, שני
ט
טלי
תואר שני
היי שני, כמובן שמטרת התואר היא העשרה אבל היא רוצה לדעת שזה גם יקדםאותי מבחינה מקצועית.כנראה יש לי אפשרות ללמוד תואר שני בהנדסת מערכות באוניברסיטת חיפה.אבל עם יותר קורסי השלמה. והלימודים עוד טריים לי בראש אני חושבת שלהתחיל עכשיו זה הדבר הנכון. מה דעתך משתי האופציות?
ש
שני יונגר
אני חושבת שעדיף לחכות דווקא
שלום טלי,
אני בהחלט חושבתשלא צריך לרוץ לתואר שני. המטרה של תואר שני חייבת להיות מאוד מדוייקת, כלומר הוא חייבת לענות על מטרה שתכווני אליה.
אני לא מאמינה כי כרגע אחריתואר ראשון וללא ניסיון תעסוקתי משמעותי בתחום שלך את לא ממש יכולה לדעת לאן תרצי להמשיך מהמקום שתתחילי בו.
לתואר שני יש מספר מטרות בדרך כלל: קידום לתפקיד ניהולי, שינוי כיוון תעסוקתי או רצון להמשיך ללימודים גבוהים מתקדמים.
ברוב המקרים אם אין מכשול לקידום מראש בגלל העדר תואר שני אני חושבת שעדיף לחכות ולצבור ניסיון תעסוקתי שיעזור לך לדעת מה את רוצה לעשות בעתיד.