אני משרת במשטרה כשנתיים אני בן 23 אני נימצא במקום טוב אבל אני גם מצד אחד מאוד רוצה לילמוד מקצוע שמעניין אותי המשטרה אני לא רואה את עצמי מעצים את המשכורת שלי כיוון שכבר הורידו את בתנאים שהיו בעבר..יש בי פחד לצאת מן המערכת וללכת לילמוד שאני לא יפסיד גם את זה וגם את זה..התחום שמעניין אותי זה הנדסת חשמל ואלקטרוניקה..האם \המקצוע הזה יש בו הרבה עבודה וזה שווה אתהסיכון ?
ש
שני יונגר
בהיי-טק אין הבטחות
שלום אבי,
בתחום של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה היו תנודות מאוד גדולות בדרישה לעובדים בשנים האחרונות.
אם אצטרך להתסכלעל תחום ההיי-טק באופן כללי, אומר לך שלא ניתן לנבא מה יהיה מצבו בחודש הבא וזאת לאור רגישות הרבה למיתון במשק העולמי.
אם יש לך אפשרות לצאת וללמוד תחום שיכול לקדם אותך בתוך המשטרה, אמליץ לך לעשות זאת. הסיבה היא שאתה בהחלט צודק, לצאת מהמערכת כמו המשטרה ללא הבטחה למסלול תעסוקתי ברור היא הימור מסויים. עם זאת, אתה רק בן 23 וזה בהחלט הזמן שבו מרבית חבריך וודאי נרשמים ללימודי תואר ראשון, מה שיכול ליצור לחץ גדול גם עליך.
ההמלצה שלי אליך, היא לחשוב היטב לפני שתקבל החלטה אם להמשיך במערכת שבה אתה כיום או לעזוב לטובת לימודים לפי יכולתך להתקדם בעתיד אם תלך ללמוד מקצוע הרלוונטי למשטרה. אם אינך רואה את עצמך עוסק בשום תחום אחר מלבד הנדסת אלקטרוניקה או כל הנדסה אחרת, אז או שתנסה למצוא מסלול המתאים לשילוב עם העבודה או שתצא מהמסלול הנוכחי ותעבור את המסלול הרגיל כמו מרבית מחבריך.