אני כרגע לפני בחירת מסלול לימודים, ותחום ניהול משאבי האנוש מאוד קורץ לי. ברור לי כי זהו תפקיד בו לא מתחילים מנהלים ואני גם מאוד מאמינה בלהתחיל מלמטה, אז השאלות שלי הן כאלו: 1. מה יהיה הכי נכון בשבילי ללמוד עבור תואר ראשון (ובהמשך עבור תואר שני)? 2. במידה ואני מתקבלת לאותם תפקידים זוטרים של רכזת גיוס/משאבי אנוש, האם יש סיכוי שכלל לא יקדמו אותי (כמובן שאני חושבת שאעשה את התפקידים הללו על הצד הטוב ביותר) החשש העיקרי שלי הוא להגיע לאותם תפקידים, וגם לאחר ותק וניסיון רב לא להיות מקודמת כלל (שכן ידוע לי שמנהלי משאבי אנוש לפעמים הופכים לכאלה כשהם מקודמים בתוך החברה בה הם עובדים ולאו דווקא התחילו בתחום משאבי האנוש)ולמעשה לאבד זמן יקר.
ש
שני יונגר
ניהול משאבי אנוש
שלום,
כתואר ראשון למי שרוצה להגיע למשאבי אשנו אפשר ללמוד במספר מסלולים: מדעי ההתנהגות, ניהול בהתמחות במשאבי אנוש, או כל תואר אחר שמשאבי אנוש או מדעי ההתנהגות הם חלק מהתואר.
לגבי שאלתך השנייה, מכיוון שהאפשרות היא שכן או שלא, ואין לנו דרך לדעת מה יהיה באמת בעתיד, אני חושבת שלא כדאי לעסוק בזה. כי בדיוק באותה המידה שעלולים לא לקדם אותך, את גם יכולה שלא לרצות להמשיך במסלול הזה ולכן נכון להיום זה דיי מיותר.
ברכה, שני
א
אני
תודה! עוד שאלה...
בעולם משאבי האנוש, את מי מעסיקים יעדיפו: בוגר פסיכולוגיה ממוסד נחשב (אוני' ת"א למשל) או בוגר מדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש במכללה?
ג
גרי
אני חושב שזה תלוי ספציפית בסוג המשרה שאתה הולך עליה
בעוד תואר בפסיכולוגיה הוא יותר כללי מדעי התנהגות וההתמחות במשאבי אנוש הוא יותר ממוקד ומהניסיון שלי (עשיתי את התואר במכללת נתניה) זה עוזר יותר.
ש
שני יונגר
הבדל מינורי
שלום,
מלבד לתחומים מסויימים בעולם משאבי האנוש כמו האבחון, אין הרבה הבדל בין שני המקצועות כנקודת פתיחה. הכי חושב זה מי אתה ומה האיכיות שאתה מביא איתך למקום העבודה וכמובן כמה תצליח ותשקיע במהלך העבודה.
כולם בתחום מתחילים מלמטה, אלו שעולים גבוה הם הטובים ביותר.