לא מזמן השתחררתי מהצבא, יש לי בגרות מלאה אבל עדיין לא עשיתי פסיכומטרי. אני לא יודע האם אני בכלל צריך לעשות פסיכומטרי, ואולי לשפר קצת בגרויות, שזה כמובן תלוי מה ואיפה אני אלמד. בגלל שיש לי קושי להחליט בנושא חשבתי ללכת ליעוץ תעסוקתי, אבל הרבה חברים אמרו לי שזה שטויות שבסוף מייעצים לי מה שנראה לי. רציתי לשאול מה דעתם בנושא? האם היעוץ באמת יכול לשקף אותי? ומה אתם אומרים לגבי מכון ברמן באוניברסיטת חיפה? (אני גר בצפון) תודה מראש.
ש
שני יונגר
התלבטויות לגבי מקצוע
שלום,
ז ההתלבטות שלך מאוד אופיינית לאחר שחרור מהצבא. יש שחושבים שהמתנה ארוכה וטיולים בעולם עוזרים להגיע בסופו של דבר להחלטה ובחירה. האמת היא, שזה בדרך כלל לא קורה.
לגבי מכוני הייעוץ המקצועיים, בוודאי שהם מייעצים לך ללמוד את הדברים שיש לך נטיה טבעית אליהם מלכתחילה. אך המטרה היא למקד בעיקר בתחומים שגם תוכל להצליח בהם.
אני חושבת שלא כדאי לשלול, בעיקר כי כחייל משוחרר ייעוץ כזה עולה ממש מחיר סמלי בסביבות ה250 ש"ח. כך שגם אם לא יחדשו לך כלום לפחות לא תרגיש מרומה.
ההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא, ללמוד לתחום שהוא גם מקצוע ולאו דווקא למשהו כללי. זה יתן לך הרבה מאוד ביטחון בעתיד.