רציתי לשאול לגבי תואר במדעי המדינה ומשאבי אנוש ברב תחומי של אונברסיטת בר אילן מה דעתכם לגבי התואר ? חלק מאלה שהתייעצתי אמרו לי לא ללכת ללימודים רב תחומיים וחלק אמרו שזה תואר נחשב של אונברסיטה מה אומר בעצם תואר רב תחומי ואיך מסתכלים על התואר בחוץ בשוק העבודה ? , אלה לימודים ראשונים שלי ואני מתלבט מה לבחור אפשרות נוספת תואר ראשון בכלכלה התמחותי של מכללה . איזה מבין התארים יפתח לי דלתות יותר ולאיזה מסלולי עבודה כל אחד שייך ?
ש
שני יונגר
מה קורה בסוף התואר?
שלום אודי,
תארים רב תחומיים יכולים להיות לפעמים "תפסת מרובה לא תפסת" הכל תלוי אם שני המקצועות משלימים זה את זה או שזה שילוב כפוי למי שרוצה לעשות תואר ראשון ולא סגור על התחום המתאים לו.
עכשיו לגבי השאלה בעניין שוק העבודה. אין מה לומר תואר של אוניברסיטה תמיד נראה טוב, אבל גם כאן חשוב מאוד לציין כי הוא צריך להתאים לששאיפות שלך בחיים. כלומר, האם אתה יודע מהב תרצה לעשות לאחר סיום התואר? או שאתה פשוט רוצה ללמוד משהו. כי תואר ראשון במדעי המדינה יכול לתת לך ידע נרחב במדעי המדינה אך מחייב המשך לימודים כלשהו. משאבי אנוש לעומתו מאפשר לך להכנס לתחום משאבי האנוש, אך השאלה היא האם זה משהו שאתה בכלל רוצה לעשות.
אז אני אחזיר את השאלה אליך. למה אתה רוצה ללמוד את התואר הזה, האם יש לך מטרה כלשהי או שהוא פשוט נשמע לך מעניין?