שלום אני נמצאת במצב נפשי קשה מאד ומרגישה שהכל נסגר עליי!! אני עובדת כבר 16 שנה כסייעת בחינוך המיוחד וכבר כמה שנים שאני מנסה לעשות שינוי ללא הצלחה. לפני שנה סיימתי קורס מזכירות רפואית עם תעודה של משרד התמ"ת במטרה לשנות את תפקידי ולהתקדם דיברתי עם כל המנהלים בעבודה בבקשה לעזרה שאני מעוניינת לשנות תפקיד ולהתקדם אך אני נתקלת באוזנים סתומות. איני מצליחה למצוא עבודה כיוון שכנראה חסר לי התעודות ההשכלה המתאימות קרי תעודת בגרות או תואר ראשון וגם הרזומה שלי לא מרשים אף אחד אך אני כבר לא יכולה והשאר בעבודה באה כל בוקר בוכה עם דיכאון שמקשה עליי לתפקד. מה עליי לעשות צריכה ייעוץ דחוף ! תודה מראש.
ע
עינב
ראשית לא להתייאש
הי שלום לך אני אנסה לסייע עד שתנה לך מנהלת הפורום.
ראשית לא להתייאש. גם אני מחפשת עבודה וקשה לי מאד. גם לי רקע פקידותי. מזכירה רפואית נראה לי מקצוע מצויין (אך ידוע לי שבמקומות מסויימים הדרישות הן גבוהות ביותר. המבדקים מאד גבוהים, זה מנסיון אישי) למרות זאת אל תתייאשי, יש אופציות כגוןף קופות חולים, בתי חולים, מרפאות פרטיות החל מרופאי שיניים, רפואה אסתטית וכ'. נסי לשלוח קו"ח באופן יזום. דבר נוסף יש בלשכת התעסוקה קורסים. לא ברור לי לגבי תנאי הקבלה (כלומר אם מעבר לחיילים משוחררים ניתן ללמוד, צריך לבדוק איתם) אולי קורס כזה יכול לעזור. האם יש עוד משהו שחשבת עליו? מה לגבי משרד החינוך? האם אין שם השתלמויות/קורסי המשך לסייעות? מקווה שעזרתי קצת.....
ש
שני יונגר
להתמקד ולא להתייאש
שלום דגנית,
אני מצטרפת להצעה של עינב לא להתיאש ובהחלט חושבת שתשובתה היא חלק מהעניין. אבל חשוב מאוד למקד אותך לעניין החשוב ביותר. כדי להתקדם בתוך הארגון או מחוצה לו חייבים לדעת מה בדיוק רוצים לעשות.
קורות חיים מורכבים בין היתר ממה שעשית וממה שאת יכולה לעשות בזכות הדברים שעשית. כלומר, אדם צריך ללמוד להעיד על עצמו.
עכשיו, כאשר אני מדברת על מיקוד, אני מדברת על נקודה מאוד חשובה, במה את רוצה לעסוק? אניח מבינה שעד היום שימשת בתור סייעת בחינוך המיוחד, אך בוודאי תסכימי איתי שאין לך לאן להתקדם בתוך ארגון שמצריך תארים אקדמיים כדי להתקדם בו. בנוסף לכך, הלכת ללמוד מזכירות רפואית, האם ניסית למצוא עבושה בתחום או לא.
אני רוצה שנמשיך את ההתכתבות מהמקום של מה את רוצה לעשות בעתיד, ושתספרי לי אפיה בארץ אץ גרה כי יש תוכניות ךלקידום קרייה שנייה ושלישית שחלק מעיריות בארץ מציעות בחינם או כמעט בחינם ובעיקר לנשים.