שלום לכולם! כפי שאני מכיר את עצמי תמיד יש לי את הקושי בלקבל החלטות כאשר קיימת האפשרות להיכשל בדבר זה או אחר. לכן, בתקופה זו אני נתקל בקשיים לגבי תחום לימודים. חשבתי על המון תחומים אך עדיין לא מצאתי את מה שאני רוצה לעסוק בו. התחומים שחשבתי הם: חינוך והוראה, מדעי ההתנהגות, הנדסת תעשייה וניהול ושמאות מקרקעין. תנו לי טיפים כיצד עליי לבחור את מה שאני הולך לעשות במשך חיי? בתודה מראש, משה
ש
שני יונגר
טיפים לבחירת מסלול לימודים
שלום משה,
הטיפ הטוב ביותר הוא אופי התעסוקה שאתה מדמיין את עצמך עוסק בה. עם אנשים במעבדה, בתכנון בניהול וכו'.
אחרי כן, חשוב שתדע אםאתה חזק בתחום הריאלי או בתחום ההומאני שכן יש הבדל משמעותי בין המסלולים.
השאלה חייבת כל הזמן להיות ממוקדת בתחום התעסוקה ופחות בתחום הלימודים, כי יש הבדלים עצומים בין מה שמעניין באונברסיטה לבין מה שמעניין אחרי האוניברסיטה.
האם יש לך ניסיון תעסוקתי כלשהו? אם כן מה אתה אוהב או לא אוהב במה שאתה עושה היום? מה עשית בצבא? האם אהבת את מה שעשית בצבא ואיך זה משפיע על מה שתרצה לעשות בעתיד. במה אתה טוב, האם יש ל תחביבים.
כל אלה שאלות רלוונטיות גם לחיפושי עבודה, כי חשוב לאהוב ולמצוע עניין בתחום התעסוקה, קושי הוא חלק מהחיים ומהלימודים.