התקבלתי ללימודים בשני המסלולים הבאים (תואר ראשון):
1. כלכלה ומדעי המדינה (דו-חוגי) באונ' ת"א. 2. ממשל ודיפלומטיה למצטיינים (תכנית חדשה) בבינתחומי בהרצליה.
השאלה היא: בהתחשב בזה שמדובר בתואר ראשון ובהתחשב בהבדל העצום בהוצאות הכספיות בין 2 המוסדות - האם קיים הבדל מהותי בין 2 התארים? השאלה יותר מתמקדת ב"יוקרה" של התואר ולא בהכרח בתוכן... כמו כן, האם שילוב של כלכלה-מדעי המדינה הוא שילוב טוב לדעתכם? האם יחשיבו אותי "פחות" מאחד שלמד את אחד המקצועות האלה לבד (מורחב)?
תודה מראש!
ש
שני יונגר
יש כמה הבדלים
שלום דין,
שני התארים הללו הם יוקרתיים מאוד. אני בטוחה שנתונים שלך לקבלה ללימודים גבוהים מלכתחילה. לצערי אינני יכולה לערוך את ההשוואה עבורך, אך אני יכולה לעמוד על מספר הבדלים בין התארים מבחינת התוכן. לימודי כלכלה ומדעי המדינה- זהו תואר דו חוגי המשלב לימודים כלכלה עם לימודי מדעי המדינה. המאפשר לך שני מסלולים בעתיד אחד בתחום מדעי המדינה והשני כמובן בכלכלה. לגבי לימודים ממשל ודיפלונטיה מדובר בתואר חד חוגי המתמקד בכל סוגיות הממשל ובלימודי דיפלומטיה, כאשר מהכרותי עם המכללה הלימודים רווים אנשי מפתח בתחום והכוונה לכיוון העיסוק בתחומי הפוליטיקה והממשל.
כדאי שתלך לפגישות ייעוץ במחלקות עצמן ותשאל לאן הם מכוונים אותך בגמר התואר כדי שיהיה לך קל יותר להחליט. או שכמושן תבחר לפי התחום אליו תרצה להגיע בגמר הלימודים, אם אתה יודע להצביע עליו כיום.