היי, שאלת הלימודים מעסיקה אותי כבר המון זמן, מאז ומתמיד פסיכולוגיה מאוד עניינה אותי אבל כשגיליתי איזה מסלול ארוך נדרש לעבור בכדי להפוך לפסיכולוגית ועד שמגיעים למשכורת מכובדת בכלל מדובר בהשקעה של לפחות כ-10 שנים וויתרתי על המקצוע.
יש לי ממוצע בגרויות - 102 (4 יח' מתמטיקה - 97 בלי בונוס) ופסיכומטרי - 615 (אם אצטרך אעשה שוב..) בנוסף, עשיתי אבחון תעסוקתי ומהתוצאות עלה שהחשיבה האנליטית והלוגית שלי הן גבוהות מאוד מהממוצע והכושר המספרי והערנות לפרטים גם גבוהות מהממוצע.
הפרמטרים החשובים לי במקצוע הם: שכר גבוהה יחסית, תנאי עבודה- יום עבודה עד 4 אחה"צ ושהמקצוע יעניין אותי- אני הכי נמשכת למקצועות הטיפול והייעוץ אך עשיתי מחקר מעמיק מאוד ולא מצאתי מקצוע בתחום שניתן להשתכר בו בכבוד.. (8000 לפחות בחודש..) אם יש לכם משהו לחדש לי אני אשמח!!
כרגע אני מתלבטת בין משפטים, רוקחות ותזונה. לימודי תזונה קלינית מאוד מעניינים אותי אבל הבנתי שגם שם השכר די נמוך, מישהו יודע כמה? או איך מבררים?
רוקחות- התואר נשמע מעניין וגם תנאי העבודה שלאחר מכן, גם המשכורת על פי הבנתי לא רעה בכלל, אך האם התואר נחשב קשה מאוד או בינוני? כי יש בו המון תחומים של כימיה ופיזיקה? כי אני מעדיפה את הלימודים המילוליים למרות שההישגים שלי המתמטיקה לא רעים בכלל. והאם יש הרבה אנגלית?
משפטים- האם אפשר לסווג את זה למקצועות הייעוץ? ואכן להצליח בתחום בצורה הזו?
וואם יש לכם דבר נוסף לספר לי על כל אחד מהתארים הנ"ל תודה רבה! ומצטערת על החפירה אבל באמת שאני חייבת את עזרתכם..(:
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע
שלום עלמה,
לפני שאתחיל אני חושבת שכדאי להסביר עיקרון שנכון היום כבר לכל מקצוע. כדי להגיע לרמת השתכות יהפ, מלבד כישרון בתחום שהוא הכרחי, צריך גם וותק והשקעה מרובה בעבודה.
לכן, יש מטפלים רבים מכל מיני תחומים (לא פסיכולוגיה קלינית בהכרח) שמשתכרים יפה מאוד.
לדבי שאר המקצועות שמנית גם ברוקחות וגם בתזונה השכר הוא נמוך, אלא אם את מוצאת נישה חדשה בכל אחד מהם או בתחום הרוקחות מצליחה למצו תעסוקה בחברת תרופות, שם יש אפשרות להתשכר יפה מאוד.
לגבי משפטים, כיום השוק מוצף משפטנים, קשה מאוד להשתכר יפה מהר, וצריך לשקיע בבניית מוניטין כדי שיגיעו אליך לקוחות. האמת היא שקשה מאוד כאישה להפוך ולהיות שותפה במשרד ולצערך עדיין יש עדיפות מובהקת לגברים גם בתחום הזה.
לגבי האנגלית, בכל תואר יש דרישה לאנגלית וברוקחות יש אולי מעט יותר כי כל העולם הזה הוא בלטינית ולכן יש ללמוד גם אנגלית לאורך התואר. אנגלית תמיד תוכלי לשפר, וזה חשוב בלי קשר ללימודים האקדמיים למציאת עבודות טובות יותר.
בחרי במקצוע שתאהבי לעסוק בו ותזכרי תמיד לדחדוף את עצמך קדימה, ככה לא תהיה לך התלבטות לגבי שווי התחום.
בברכה, שני
ע
עלמה
היי
קודם כל, תודה לך על התגובה. לגבי רוקחות- הבנתי שדווקא השכר הוא די גבוה. 40 ש"ח לרוקח מתחיל ו-60 לאחראי (שאפשר להגיע לזה תוך שנתיים שלוש..?) ולגבי משפטים- אפשר לעסוק עם התואר הזה הרבה תחומים ולאו דווקא בעריכת דין.. בבנק, בתפקידים ניהוליים ועוד.. כך שאולי יותר משתלם לי ללמוד אותו כי הוא פותח יותר דלתות לא?
ושאלה אחרונה- מה את אומרת על תואר בניהול משאבי אנוש? אני יודעת שההתקדמות בתחום הזה היא איטית מאוד.. אבל אם נאמר אני מתחילה את התואר במסלול לאנשים עובדים ובמקביל לכך מתחילה לעבוד בחברה גדולה כלשהי ומקדמת את עצמי מבחינת קריירה..מה דעתך? האם במסלול זה אגיע רחוק יותר? ומה המשכורת היום בשוק בתחום זה?
תודה!
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע בהתאם לתחום עניין
שלום עלמה,
שכר טוב או גבוה או הוא עניין של תפיסה של כל אחד. אבל, השאלה היא בשביל מה קמים בבוקר לעבודה. אם בשביל כסף או בשביל אהבה למקצוע. אין מקצוע קל ואין מקצוע שההתקדמות בו קלה. שוקהעבודה של היום הוא מאוד מורכב. לכן, אני חושבת שלפחות כדאי לעשות משהו שאוהבים.
לגבי משאבי אנוש שם התחרות רבה מאוד וגדולה מאוד, לכן חייבים להיות טובים ולדחוף כל הזמן חזק קדימה.
הכי חשוב כמו שכבר אמרתי לך שתהיי טובה במה שאת עושה ושיהיה לך כוח הרצון להיות הכי טובה. בשביל זה חייבים לעסוק בתחום שאוהבים או לפחות מוצאים בו עניין רב.