שלום, אני ממש מתלבטת מה ללמוד האמת אני בהתחלה חשבתי על "הנדסת תעשייה וניהול" אבל הפחד שלי היה אם אני לומדת את זה מתוך עניין או רק בגלל השם, אני לא אשקר, חשוב לי ללמוד מקצוע פרקטי עם משכורת גבוהה בעתיד אך יחד עם זאת אני לא ממש יודעת אם זה יעניין אותי.. אין לי חלום מילדות אבל אני יודעת שאני יותר ריאלית ואני מעדיפה מתמ' ולא הסטוריה וכאלה..השאלה אם זה מספיק להנדסה להיות טובה בתיכון?או שחייב לאהוב את זה..?כי לדוגמא פיזיקה אני ממש לא אוהבת..שהבנתי שזה גם חלק גדול בתואר?רציתי גם לשמוע איך התואר של כלכלה וניהול?אם יש לו ביקוש כיום?כי הבנתי שיש הרבה ב"שוק" ואיך ניהול תעשייתי?
ש
שני יונגר
מה את רוצה לעשות בעתיד?
שלום שני,
שלושת המקצועות שציינת כולם מצריכים ריאליות מסויימת בכישורים. ואם היית טובה בתחומים הריאליים בתיכון אז כמובן שתמשיכי להיות טובה בהם תמיד.
אני מניחה שתוכלי למצוא עובודת טובות בכל תחום שתלמשי, בעיקר אם תאהבי את התחום ותרצי באמת להתקדם בו.
ולגבי פיזיקה, יש קורס אחד בפיזיקה, עד כמה שידוע לי כאשר מדובר בתעשייה וניהול. זה לא צריך להיות שיקול, בכל מקרה בבחירת תואר כלשהו, כי זה לא עיקר העניין.
מה שהכי חשוב לאהוב, זה את העבודה שאחרי הלימודים, כי הלימודים הם דבר אחד והעבודה לאחריהם היא עניין אחר.
אז אם ככה, מה את רוצה לעשות בעתיד? האם את יודעת?
בברכה, שני
ש
שני
התלבטות מה ללמוד?
תודה רבה על התשובה,האמת אמרתי לך אין לי איזה חלום ילדות של "מה אני רוצה להיות בעתיד" חשבתי על התחומים האלו כי אני יודעת שאני יותר שולטת בהם... מבחינת מציאת עבודה באיזה תואר אפשר למצוא עבודה בשוק הכי מהר עם שכר טוב? ולגבי הנדסה, אם תוכלי להסביר לי מהו התפקיד לאחר התואר?