שלום רב, סיימתי תואר ראשון ב"מעבדה רפואית" בירושלים ואחרי ניסיון עבודתי הגעתי למסקנה שזה לא מעניין אותי ואפילו משעמם וגם אין הרבה לאן להתקדם. הלכתי גם לעשות השלמות בטכניון בפקולטה של הנדסת מזון, אך לא רואה איך זה מוציא את עצמי ממעבדה. עשיתי (אולי מאוחר מידי) יעוץ בבחירת מקצוע ויצאו כל המקצועות הטיפוליים לצד מקצועות טכנולוגים (ולא מדעיים). כיום אני מתלבטת מה לשעות מה עוד ובמקצועות הטיפוליים אין כסף וגם אין הרבה לאן להתפתח. מה את מציעה לי לעשות?
ש
שני יונגר
הצעה
שלום איר,
אולי כדאי שתנסי לעשות הלשמות לתואר בהנדסה כלשהי. תתייעצי עם מספר מוסדות לימוד שונים ותראי אילו קורסים יכולים להיות מוכרים לך לתואר ראשון נוסף וכדאי שתבחרי הפעם לפי עניין. היום כאשר את בעלת ניסיון תעסוקתי את כבר יודעת מה את כן אוהבת לעשות.
יש מקצועות בתחומי ההנדסה שאינם מחייבים עבודת מעבדה ויש בהם המון לאן להתקדם. אני מסיכמה כי קשה יותר בתחומי הטיפול, ובנוסף תאלצי ללמוד הכל מההתחלה.
קחי את התעודות שלך וכל הסילבוסים של הקורסים שלמדת כבר ותראי, אולי אפילו תוכלי להקבל ישירות לתואר שני בתחום הנדסי אחר, כגון תעשייה וניהול עם ההשלמות המתאימות בעזרתו תוכלי למצוא עבודות מעניינות הכוללות עבודת שטח ועבודה עם אנשים.
מה את אומרת? מה את מעדיפה לעשות?
בברכה, שני
א
איר
תודה רבה...
היי שוב, הבעיה היא שקשה לי מקצועות ההנדסה. בשביל לעשות תואר אחר שהוא לא הנדסת מזון וביוטכנולוגיה אצטרך ללמוד מחדש (הנדסה כימית או ביוכימית לא ישנו לי את עיניין המעבדות).... מה אפשר עוד לעשות בעיניין?