שלום לכולם, אני מעונינת להתחיל ללמוד בשנה הקרובה בע"ה אבל אני לא יודעת איפה כדאי ומה...
אני מתבלטת בין לימודי כלכלה או מנהל עסקים או ניהול משאבי אנוש. אין לי פסיכומטרי לכן האפשרויות שלי מצטמצמות... מאוד חשוב לי להתחיל ללמוד השנה, כבר חשבתי לברר על אפשרות להתחיל ללמוד במרץ....
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבלאגן? מה ההשלכות של להתחיל ללמוד במרץ? איזה תחום יותר "עדיף" ללמוד? ובכללי, באיזה מכללות הפסיכומטרי הוא לא תנאי קבלה הכרחי? (הממוצע בגרויות שלי הוא 94)
ש
שני יונגר
לימודים ללא פסיכומטרי
שלום נופר,
יש אפשרות ללמוד לתואר ראשון בניהול כלכלה או משאבי אנוש לתואר ראשון ללא סיכומטרי. אני ממליצה שתפני לשירות של האתר כדי לקבל הפנייה למוסדות הלימוד באזור מגורייך.
אין השלכות להתחלת לימודים במרץ, כלומר בסמסטר ב', רק שכמעט כל המסלולים מתחילים בסמסטר סתיו, כלומר אוקטובר. כך שבמידה ותרצי להתחיל במרץ, מספר האפשרויות שלך מוצמצם ביותר.
לגבי עדיפות לאיזה תחום, זה מאוד תלוי בך ובשאיפות שלך, מה תרצי לעשות בעתיד? אם תספרי לי אוכל לכוון אותך לתואר המתאים ביותר מבין השלושה ואלי תואר אחר בכלל.
בברכה, שני
נ
נופר
היי שני
ראשית, תודה על תגובתך. אז ככה, ההעדפה הראשונית שלי הייתה לימודי כלכלה. נראה לי מעניין לעבוד בתור יועצת תיקי השקעות\בנק\חברות ביטוח. לכן בחרתי את תחום הכלכלה. למרות שיש לי מעט חששות לגביו שמא לא אסתדר עם הרמה הגבוהה של המתמטיקה. בנוסף, אני אוהבת גם תחום המשאב האנושי- עריכת ראיונות עבודה, מרכזי הערכה, גיוס עובדים לחברות וכו'...
הבנתי שבתחום המשאבי אנוש מבחר העבודה מצומצם לעומת תחום הכלכלה.
ש
שני יונגר
תנאי הסף לקבלה ללימודים
שלום נופר,
לכלכלה תוכלי להתקבל בעיקר לאוניברסיטה הפתוחה. אבל, יש גם שם תנאי קבלה כגון 4 יחל' לפחות במתמטיקה וכנ"ל באנגלית. מקווה שיש לך את הנתונים הללו כי הם הכרחיים ללימודי כלכלה בכל מקום. כנ"ל לגבי לימודי מנהל עסקים.
בנוסף, אני מסיכמה, לימודי כלכלה מספקים את מגוון האפשרויות הגדול ביותר לתעסוקה בגמר התואר וכמבן מאפשרים התקדמות לכיוון של ניהול תיקי השקעות וכו' שציינת.