אני מעוניינת ללמוד לתואר ראשון בספרנות ובמידענות. מהם תנאי הקבלה? איפה לומדים? אני גרה במרכז.
נ
נוגה
מצטרפת לשאלה...
מצטרפת לשאלה... מה האפשרויות לעשות אח"כ עם התואר? מה בערך הקורסים/הנושאים הנלמדים?
תודה!
ש
שני יונגר
מיד על מידענות
שלום נוגה,
תוכלי לקרוא לעומק על התחום כאן באתר אם תרצי, המידע כולל קורסים משך הלימודים ואפילו תעסוקה.
בעניין התעסוקה, מידענים מועסקים בכל סוגי החסרות כיום ככל שכמות המידע הולכת וגדלה והמודעות של החברות והארגונים וחשיבותו עולה גם היא.
תוכלי למצוא מידענים בחברות היי-טק וכמו כן בארגונים חברתיים.
בברכה, שני
נ
נורית
מידע על תעסוקה ולימודים בתחום
הי דניאלה ונוגה, גם אני בררתי את הנושא לא מזמן. להלן מספר תשובות שיכולות לסייע: תואר ראשון בתחום מאפשר לעבוד בספריות ובתחום ניהול המידע (מידענות) יש לא מעט עבודות בארגונים פרטיים וציבוריים. את יכולה כמובן גם לעבוד כעצמאית בתחום הזה. לגבי הקורסים – בבית ברל מציעים תואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה עם ההכשרה הנ"ל (תנאי קבלה של האו"פ ותנאי לימודים ויחס אישי של המכללה – יום בשבוע 3.5 שנים). מציעה לכן לפנות אליהם ולבקש את החוברת עם הפרטים אודות הקורסים. ממה שיצא לי לעיין יש שם נושאים מאוד מעניינים). בהצלחה.
ש
שני יונגר
לימודי מידענות
שלום דניאלה,
להלן המוסדות לימוד שמלמדים מידענות: בית ברל, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת בר אילן, מכללת הגליל המערבי.