שלום , יש לי תואר ראשון בהנדסת תוכנה וניהול ואני עוסק בפיתוח SAP . אני שוקל כבר זמן מה להרחיב את אופקיי וללמוד אבל אין לי מושג במה להתמקד. חשוב לציין שאני רוצה ללמוד אבל לא בהכרח להתקדם בתחום המקצועי הנוכחי שלי , אלא לימודים לשם הרחבת הידע והתנסות בדברים שונים הקשורים להנדסת תוכנה ופיתוח בפרט. אני שובר את הראש אבל לא מצליח למצוא משהו ספציפי באם מדובר בקורסים או בתואר כלשהו... אשמח לעזרה או כיוון מסוים. אייל
ש
שני יונגר
שינוי כיוון או התתקדמות מקצועית
שלום אייל,
אני מנחה שעדיף לך ללמוד קורסים למיניהם, אך אינני יכולה לומר לך מה מתאים לך, את זה חייבת לגלות בעצמך. השאלה היא איך אתה מגדיר הרחבה מקצועית או שאולי אתה מתכוון לשינוי מקצועי. אם אינך יודע כרגע מה אתה רוצה לעשות, אולי כדאי שתמשיך לברר ולחפש בינך לבינך לפני שאתה עושה שינוי כי אחרת אתה עלול לבחור במשהו שלא יביא לך תועלת או עניין.
מהם הכיוונים שכן חשבת עליהם? האם יש כאלה?
א
אייל
תשובה
תודה על ההיענות המהירה -
בתשובה לשאלתך , בשלב הנוכחי ובעתיד הקרוב והבינוני ( כלומר ב 4-5 שנים הקרובות לפחות ) אני לא מתכוון לבצע שינוי מקצועי . אני גם לא חושב שאני רוצה לבצע שינוי כזה אלא אם התנאים יכריחו אותי לבצע שינוי כזה .
פשוט רוצה להיות מוכן ליום פקודה כמו שאומרים ואם יום זה לא יגיע אז לפחות יש לי התמקצעות נוספת בתחום שמאד מעניין אותי..
ההגדרה של הרחבה מקצועית מבחינתי היא התעמקות בתחום הפיתוח בנושאים אחרים ( שהם לא קשורים ל SAP ) או הרחבה במובן הכללי שקשור למערכות מידע שזה היה תחום ההתמחות של התואר שלי. יש פה כ"כ הרבה עודף מידע שהלכתי כבר לאיבוד :)