אני בת 28, עובדת בתחום האינטרנט כ 4 שנים, בעלת תעודת הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית ועשיתי בעבר כמה קורסים באו"פ בתחום מדעי החברה. בעבר לא עניינו אותי מקצועות אקדמיים ולכן לא הלכתי לעשות תואר, רק לאחרונה גיליתי שקיים תואר באנגלית שזה משהו שמעניין אותי ובעבר לא ידעתי על קיומו... התעניינתי בבלשנות אנגלית וגיליתי שזה קיים רק באונ' בר אילן ורק במתכונת של לימודי יום מלאים. כמה שאלות: 1. האם זה נכון או שפספסתי משהו? (לגבי בלשנות אנגלית) 2. האם זה מאוחר מידיי להתחיל לימודי תואר ראשון? (בהנחה שיש לי אפשרות כלכלית לכך והעבודה הנוכחית שלי היא לא משהו שאין לו תחליף), האם זה בעיייתי לא לעבוד עכשיו 3 שנים...מבחינה מקצועית? 3 האם יש אפשרות שהתואר הנדסאי והקורסים שעשיתי באו"פ ייחשבו לי בתואר הזה בתור נקודות זכות כלשהן ובכך יקצרו את זמן התואר?
תודה, חן.
ש
שני יונגר
הסבה מקצועית
שלום חן,
בלשנות אנגלית קיימת בכל האוניברסיטאות בכל מקום בצורה מעט שונה, לכן כדאי לבדוק מול כולן. אני מניחה שיוכלו להפנות אותך ולתת לך פרטים מלאים בשירות של האתר.
לגבי שינוי כיוון ומקצוע, את בדיוק בזמן הנכון, והכי חשוב שתעשי את המ שאת רוצה ואוהבת.
לגבי תוארההנדסאי, מכיוון שהוא לא רלוונטי ככל הנראה לא יחשב, אך אולי יתחשבו בציו ןבתואר כחלק מתנאי הקבלה, זו החלטה של המוסד האקדמי. אולי הקורסים מהאו"פ יוכלו להועיל, אך גם פה זה ממש לא בטוח.