שלום שני, בעוד פחות מחודשיים אשתחרר מצה"ל. העניין של הלימודים ובחירת מקצוע מאוד העסיק אותי בשנתיים של השרות שלי וכבר הספקתי לרדת מכמה תחומים שרציתי כמו פסיכולוגיה וכו'.. אין לי כל כך תחומי עניין, אבל כן יש לי עדיפויות. אני לא חושבת שארצה להמשיך לתואר שני במקצוע כלשהו, ולכן חשוב לי שיספיק לי תואר ראשון שיהיה לי במקצוע מסויים. אני לא שואפת לתחומים כמו רפואה, משפטים, פסיכו', או למשהו שאני יודעת שמראש לא אוכל להתמודד איתו ולעמוד ברף הגבוה. בנוסף, יש לי התלבטות בין מקצועות ל"נשמה" לבין מקצועות של פרנסה טובה.. הדבר היחיד שאני חושבת שאוכל באמת להתחבר אליו ולאהוב אותו גם בתור עבודה זה או חינוך והוראה או דיאטנית. אך אם השכר באמת כה נמוך (מינימום או קרוב למינימום), אז אין לי את הפריבילגיה לבחור בו כמקצוע לעתיד כי אני רוצה להתפרנס ולהיות עצמאית ואיך אוכל לעשות זאת עם שכר מינימום או מאוד קרוב לזה? ברירת המחדל שלי זה ללמוד מנהל עסקים, אך זה לא משהו שמעניין אותי.. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, האם ללכת עם הלב או עם הראש, ללכת בעקבות משהו שאני יודעת בוודאות שיעניין אותי או להתמקד בתחום שאיתו תהיה לי היציבות הכספית בעתיד?! בעקרון אני אוהבת מקצועות כמו מדעי החברה, סוציולוגיה, מדעי התזונה, תחום הדיאטנית מאוד מעניין אותי גם.. אשמח לשמוע מה דעתך כי יש לי קצת בלגן בראש ואני לא סגורה על כלום והראש שלי פתוח לכל רעיון. תודה.
ש
שני יונגר
בכיוון הנכון
שלום ורה,
בגדול כיום יש מעט מאוד מקצועות שמבטיחים יציבות, בנוסף תמיד אפשר לשנות כיוון בעתיד ורבים עושים זאת.
אני חושבת שאת כבר בכיוון טוב בתכנון לעתיד. חשוב שתלמדי מקצוע שאת מוצאת בו עניין מסויים, כי אחרת תמצאי את עצמך מאוד מהר מחליפה מקצוע וזה חבל.
בגדול כדי שיהיה מקצוע חשו לבחור מסלול אקדמי או לא אקדמי שנותן מקצוע ולא תואר כללי. מבין כלל התחומים שפירטת רק עניין התזונה הוא מקצועי וכל השאר הם תיאורטיים בעיקר.
אני באופן אישי יוצאת מתוך הנחה כי תעודה שהיא גם מקצועית טובה מהאחרות, במובן של ״יש מקצוע ביד״.