שני שלום, אני לא מצליח לקבל תשובות חד משמעיות לשאלה שלי במקומות אחרים, אז חשבתי לנסות את מזלי כאן. ברור לי שאני רוצה ללמוד מחשבים, אבל עדיין לא החלטתי אם אני רוצה ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה או הנדסת תוכנה במכללה. אני ירושלמי ולכן ההתלבטות שלי היא בין האוניברסיטה העברית (שמעתי שהיא נחשבת פחות טובה בתחום מאשר אוניברסיטת תל אביב מבחינת הביקוש בשוק העבודה אחרי הלימודים) לבין המכללה להנדסה בירושלים (שעוזרים לתלמידים שלהם אח"כ למצוא עבודה בתחום ההייטק בירושלים ויש להם שם טוב בתחום). אם נתעלם רגע מנתוני הקבלה, מה בעצם ההבדל אם אני לומד באוניברסיטה או במכללה? מה הפלוסים והמינוסים? איזה יתרונות יהיו לי אם אני אבחר בזה או בזה?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד?
שלום שי,
אני כמובן לא יכולה להתחייב שהדברים תקפים למוסדות הלימוד שציינת אבל אלו פני הדברים ברמה העקרונית.
יש מכללות שמעניקות תארים שפשוט לא ניתן למצוא עבודה הגונה לאחריהם. מי שקובע את זה הם מקומות העבודה שאינם מוכנים לקבל את בוגרי התארים הללו ( נכון למקצועות שונים).
בדרך כלל תארים של אוניברסיטאות נחשבים טובים יותר מאחרים, אך היום יש מספר מכללות שמעניקות תארים ברמה כל כך גבוהה שהעניין מתחיל להיטשטש.
לפני הכל, אני מציעה לך ללכת ללמוד הנדסת תוכנה שתתן לך יותר אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים בכל מקרה. ושנית לך ללמוד במקום שיש לו את ״השם״ הכי טוב לאותו התואר. לא משנה אם זו מכללה או אוניברסיטה.