שלום רב, אני רוצה לברר, כמה קורסים בדרך כלל לומדים באוניברסיטאות/מכללות בתואר ראשון כלכלה וחשבונאות? כי אני רוצה להירשם לתואר ראשון במכללת רמת גן, ועדיין מתלבטת כי שם לומדים רק שני קורסים או מקסימום שלושה בסמסטר א בשנה א בתואר ראשון, ואני רוצה לברר האם כך בכל המכללות או שזה רק במכללת רמת גן, וחשוב לציין שאני מאוד רוצה ללמוד כמה שיותר קורסים בשנה, אין לי בעיה עם לחץ...
תודה מראש
ש
שני יונגר
כמות קורסים בסמסטר
שלום חנה,
התואר שנלמד במכללת רמת גן הוא תואר שונה מזה הנלמד במכללות ובאוניברסיטאות, הוא תואר של האוניברסיטה הפתוחה. כנוהל באוניברסיט הפתוחה לא מאפשרים לקחת כמות קורסים גדולה מייד עם תחילת הלימודים, כי הם מאמינים, ובצדק, בכך שהסטודנט הצעיר צריך להתרגל לשגרת לימודים ולהכנס לעניינים לאט לאט.
בדרך כלל בתארים אחרים במסלולים שתארת לומדים בין 7-8 קורסים בסמסטר. מי שלומד במסלול דו חוגי יכול ללמוד גם 10-11 קורסים בסמסטר, תלוי בשנה בה לומדים ובכמות הקורסים שמצליחים להכניס למערכת השעות.
דבר אחרון שחשוב שתדעי, אין לך שליטה על משך הלימודים והם אורכים לפחות 3 שנים בכל מקרה לא משנה היכן לומדים. הסיבה לכך היא שיש קורסים מקדמים לקורסים אחרים שלא ניתן ללמוד אותם לפני שמסיימים את המבואות.
בברכה, שני
h
hanna
אני עדיין לא יודעת מה לעשות...
חשבתי להתחיל שנה א במכללה ברמת גן ולעבור דרך מסלולי אפיקי מעבר (אם עומדת בציונים גבוהים) לאוניברסיטה או מכללה אחרת, ואני עדיין מתלבטת, לא רואה חוץ מהמכללה הזאת שתהיה מתאימה לי בזמן נוכחי, גם כן, אני בדיוק לא יודעת על סוג התעודה שנותנים (יודעת שהיא תעודה מהאוניברסיטה הפתוחה) ולא יודעת בדיוק למה הכל שם שונה ממכללות אחרות, ולא נתקלתי בקרובים או סטודנטים שאני מכירה וסיימו שם, כלומר לא יודעת הרבה על דעות הסטודנטים, מה את ממליצה לי לעשות?( חשוב לציין שהייתי בפגישת מידע ויעוץ ושם בטח כל מה שמסבירים הם מנסים לשכנע אותך אבל עדיין יש לי את הבלבול בראש).. מה את חושבת שכדאי לעשות? תודה מראש
ש
שני יונגר
דברים שחשוב לי שתפרטי לגביהם
שלום חנה,
אין שום בעיה עם ללמוד במכללת רמת גן, הרי זהו תואר של אוניברסיטה אחרי הכל. מבנה הלימודים שהם מציעים פשוט הרבה פחות גמיש ממבנה הלימודים המקובל באו"פ כי ככה בנו את מסלול הלימודים הזה.
אני מניחה שאם נרשמת למכללת רמת גן את אינך מתקבלת למכללות או אוניברסיטאות אחרות ואז אני לא מוצא שום סיבה לא לעשות זאת. אבל אם את עושה זאת רק בשביל אפיקי המעבר זה סיכון גדול.
אני לא חושבת שזו לא אפשרות טובה, אלא שאולי לא בדקת אפשרויות אחרות. מה הסיבה בגללה זו המכללה היחידה שבדקת?
חשוב שתדעי דבר אחד, התואר הוא תואר של האו"פ מתכונת של לימודים מכללה. אם יש לך סיבות אחרות לבחור אחרת, למשל כמו עלות הלימודים שהיא גבוהה יותר במכללת רמת גן, אז זה כבר משהו אחר ואז אולי אציע להרשם ישירות לאו"פ ולא למכללה כדי להנות מאפיק המעבר שגם היא יכולה להציע לך.
גם חשוב שתבדקי במכללה שאת רוצה לעבור אליה האם הם יקבלו את הקורסים שאת תמכננת ללמוד וכמה יחידות לימוד את חייב לסיים לפני שתוכלי להגיש בקשה למעבר.
את מבינה שזה עסק מעט מורכב.
אשמח אם תספרי לי לאיזה מקצוע את מנסה להתקבל ומהם התנותנים שלך בגרות ופסיכומטרי, אולי יש עוד אלטרנטיבות, ככה לפחות תהיה לך נקודה להשוואה.
בברכה, שני
h
hanna
דברים שחשוב לפרט
שלום שני, אני רוצה לפרט לך ובדיוק .. היה לי בעיה עם בגרות וידעתי זאת דיי מאוחר... אחרי שנרשמתי לכמה אוניברסיטאות על סמך כי אקבל ציון פסיכומטרי באפריל גבוה והוא יכניס אותי לאוניברסיטה על תנאי לחזור על בגרות, אך היה לי ציון פסיכומטרי 566 שהוא בכלל לא גבוה (ולא יצא לי זכאות לבגרות כי היה לי בעיה בשאלון שנפסל,ואני חייבת לחזור על הבחינה במועד ב הקרוב), אז חשבתי שאתחיל במכללה עד שאחזור על בחינת הבגרות ואקבל תעודת זכאות(חשוב לציין שבלי השאלון שנפסל, ממוצע הבגרות שלי הוא 109), אז הסתובבתי בין כמה מכללות, ולא מצאתי את המכללה שאעמוד בדרישותיה, כלומר רוב המכללות הלא פרטיות מבקשים ממני ציון פסיכומטרי גבוה או תעודת בגרות (תנאי), או שניהם ביחד, או שלא מלמדים את מה שרוצה ללמוד, אני רוצה ללמוד ראיית חשבון, כלומר חשבונאות וכלכלה, וקוראים לחוג זה במכללת רמת גן האוניברסיטה הפתוחה חשבונאות עם חטיבה בכלכלה, ההרשמה מסתיימת בעד כשבועיים, וחשוב לי להירשם כמה שיותר מוקדם, אך לא יודעת למי לפנות, כי אם פניתי ליועצים של מכללות הם בטח רוצים סטודנטים והם מושכים תלמידים לפי מה שיותר טוב בשבילם, וכל מה שרוצה לדעת על מכללת רמת גן נמצא בספר קורסים או ידיעון של מכללה, אך עדיין אין הדבר שמשכנע אותי להיות שם, חוץ מ- שאינני יכולה להיות במכללה אחרת (אני עכשיו מדברת בכנות רבה), אם יכול לעזור לי ולפחות לגיד לי למי לפנות, כלומר אני חושבת מאוד על המשך ללימודים לתואר שני ויש לי את כל הזמן שבעולם ללמוד, וחשוב לי להתחיל בשנת תשע"ג 2013. אם יש מכללה שמקבלת תלמידים כמוני אז בבקשה תגיד לי, ואני אבדוק את הכל , אבל גם רוצה משהו משכנע בנוגע למכללת רמת גן (האוניברסיטה הפתוחה)