שלום , אני חיילת משוחררת כבר קרוב לשנה .. אין לי תעודת בגרות מלאה.. חסר לי משהו כמו 5 6 יחידות במקצועות שונים.. כרגע אני עובדת בחנות ורוצה לעזוב אני רוצה להתחיל ללמוד לעשות פסיכומטרי לעשות משהו כבר אבל אין לי כיוון אפילו למה אני רוצה ללמוד ..מה באמת מתאים לי אני לא יודעת מאיפה להתחיל...פניתי לכמה מקומות של ייעוץ והכוונה ללימודים כל מיני מבחנים שהם עורכים אבל זה דיי יקר בשבילי .. מה אני יכולה לעשות?
ש
שני יונגר
הטבות לחיילים משוחררים
שלום דניאלה,
ראשית בגלל היותך חיילת משוחררת יש לך הטבות שונות שכדאי שץתדעי על קיומן. 1. בלשכות לחיילים משוחררים מפנים למכוני ייעוץ לקריירה בעלות סמלית של 200-250ש"ח לאבחון וייעוץ מקצועי. זה משמעותית זול לעומת לעשות זאת באופן פרטי. שם לפחות תקבלי כיוון למה את יכולה לעשות באופן כללי. 2. את תהיי חייבת לעשות מכינה כי יש לך בגרות חלקית, יש גם מכינות שכוללות קורס פסיכומטרי וזה מאוד נוח. בעניין זה גם חשוב שתדעי כי לחיילים משוחררים יש מלגות רציניות למכינות של מימון של עד 90% מעלות הלימודים, שווה בהחלט לשקול להתחיל כבר בשנה הקרובה. 3. חיילים משוחררים זכאים ליותר מלגות במהלך התואר הראשון מאשר מי שכבר אינו נחשב בגדר חייל משוחרר (חייל משוחרר מוגדר כך ב 3-5 השנים הראשונות לשחרור)
דבר אחרון, יש מסלולי לימודים המתאימים למי שחייב לעבוד למחיתו במהלך הלימודים, הם קיימים במכלולות בעיקר. וכמובן חשוב שתבחרי באוניברסיטה או במכללה ציבורית כדי שעלות הלימודים תהיה אוניברסיטאית ולא יותר מכך.