אני בנאדם גם הומני וגם ריאלי, מצד אחד אני מאוד רוצה לעבוד בתחום טיפולי, ואני מועמדת ללימודי ריפוי בעיסוק בחיפה...ומצד שני התקבלתי ללימודי ביוכימיה ומדעי המזון בעברית קמפוס רחובות... מה שחשוב לי במקצוע הוא שיהיה לי גם סיפוק וגם מעניין אבל גם שיהיה מתגמל... ולאחרונה אני שומעת על כמה שהמשכורת של מרפאות בעיסוק היא בדיחה, וכמה שהמקצוע לא מוערך בארץ בכלל והן מרוויחות קרוב למינימום (גם עם ותק של 15 שנה!!) דיברתי אישית עם מרפאות בעיסוק....
עד כמה המצב חמור אצלם? עד כמה יש עבודה עם תואר ראשון במדעי המזון? האם השכר מתגמל? האם יש המון אפשרויות תעסוקה? האם התואר של תל חי במדעי המזון שווה ערך לתואר של העברית? (פשוט יותר נוח לי ללמוד בצפון כי אני בצפון ואני מתקבלת לשניהם)
וגם עוד דבר חשוב... אני יודעת שהתקבלתי לביוכימיה ומדעי המזון ויש לי ממוצע בגרויות 104 ופסיכומטרי 635... האם מתקבלים לשם עם חתך הרבה יותר נמוך משלי? (כי זה נראה לי שהתחום לא הכי מבוקש...או שכן?)
ש
שני יונגר
מקצוע שאוהבים לעסוק בו
שלום קרן,
למעשה זה אחד מהתחומים שלמרות הלימודים הקשים ברמה הגבוהה בסופו של דבר השכר אינו גבוה במיוחד. ייתכן וניתן להגיע לרמות שכר גבוהות, אך אם נסתכל על עיקר העוסקים בתחום, זה המצב.
לגבי ביוכימיה ומדעי המזון, שם יש אפשרות לתעסוקה שגם היא מעניינת מאוד וככל הנראה יש אפשרות להשתכר טוב יותר בגלל העבודה שהיא בעיקר בחברות פרטיות (בניגוד לבתי חולים או קופות חולים כמו בריפוי בעיסוק).
תחום הכימיה בכלל אינו תחום שבו הדרישה ללימודים היא גבוהה, מה שמוזר מאוד כי הדרישה לעובדים בתחום הכימיה או הביוכימיה במיוחד בארץ גבוה מאוד, אבל זה לא משנה את תדמיתו.
תראי אינני יודעת במה תבחרי בסופו של דבר, אבל חשוב מאוד שתבחרי במקצוע שתרצי לעסוק בו בעתיד לאורך זמן. אם תעשי משהו שתאהבי, זה מאוד נדיר לעשות משהו שאוהבים, מרבית העובדים מתפשרים על משהו שיאנם אוהבים בגלל נוחות או שכר. לעשות משהו שאוהבים זו מתנה גדולה!
דבר אחרון, בדקי מהו אופי העבודה של כל אחד מהתחומים, זה יכול להיות פקטור שישפיע על בחירתך.